Kristijan Božarov najavljuje prognozu za narednih tjedan dana, evo što nas i kad čeka

Autor zagorje.com
božarov.JPG

S prvim danom rujna počela je tzv. klimatološka jesen, ali ljeto se nastavilo, jer su temperature u nekim danima išle i do 34°C. S time je gotovo jer je početkom ovog tjedna stiglo osvježenje s pljuskovima, a još jedna jača promjena dolazi nam u drugom dijelu tjedna. S njom će biti kiše, a temperatura zraka će se značajno sniziti pa ćemo potpuno zaboraviti na ljeto.

Nakon promjenjivog ponedjeljka, utorak izgleda povoljnije. Trebalo bi proći uglavnom suho uz razvedravanje pa se tijekom dana očekuju i duža sunčana razdoblja. Jutro će biti svježe, mjestimice i maglovito, a dnevna temperatura oko 24 Celzijeva stupnja.

I u srijedu će jutro biti svježe, a na mjestima je moguća i magla. Danju uglavnom suho, djelomično sunčano i ugodno toplo. Dnevni maksimalac bi se mogao zaustaviti na 25 Celzijevih stupnjeva. Zapuhat će lagani jugozapadni vjetar kao najava skore promjene.

Ta promjena će doći u četvrtak. Ujutro i prijepodne još može biti suhog vremena, možda ponegdje i malo sunca. Kako dan odmiče tako će oblaci biti sve jači i tamniji, a trebala bi početi i kiša. Zato će već tijekom četvrtka biti nekoliko stupnjeva svježije nego u srijedu.

Glavninu pogoršanja očekujemo u petak kad bi dan trebao biti oblačan, kišovit, vjetrovit i hladan. Mjestimice može biti i obilnije kiše, a puhat će umjeren i jak vjetar sjevernih smjerova. Zato će se temperatura cijeli dan zadržavati na prohladnih 10 do 15 Celzijevih stupnjeva. Popriličan šok nakon donedavne ljetne vrućine.

Ni u subotu neće biti puno ugodnije. I dalje dosta oblaka, još je mjestimice moguća kiša, a temperatura zraka i dalje ostaje dosta niska, ujutro malo ispod, a danjuizmeđu 10 i 15 stupnjeva.

Malo povoljnije, ali i dalje promjenjivo vrijeme uz rizik za nalet kiše možemo očekivati i tijekom nedjelje i ponedjeljka pa je dobro imati kišobran pri ruci. Ostaje svježe uz jutarnju temperaturu ispod 10°C i mjestimičnu maglu, a dnevni maksimalac bi se trebao držati malo iznad 15 Celzijevih stupnjeva.