Kristijan Božarov otkriva kakvo nas vrijeme čeka do kraja tjedna

Autor zagorje.com
božarov.jpg

U srijedu svježije i nestabilnije. Veći dio dana oblačno, trebalo bi biti kiše i pljuskova s grmljavinom, možda i obilnije količine kiše. Kasno poslijepodne i navečer postupan prestanak oborina, možda i polagano razvedravanje. Uz sjeverni vjetar značajno će osvježiti pa u srijedu možda nećemo preko 20 stupnjeva ni u najtoplijem dijelu dana.

Vrijeme će u četvrtak biti povoljnije. Suho i pretežno sunčano, ponegdje s umjerenom naoblakom. Sjeverni vjetar će ostaviti ugodnije temperature pa će jutro biti svježe, ponegdje uz maglu, a dnevna temperatura bi se trebala popeti na 25 ili 26 Celzijevih stupnjeva.

Slično vrijeme bi se onda zadržalo i u petak. Suho, pretežno sunčano i malo toplije. Temperatura zraka ipak ostaje ugodnija tako da bi se držala malo ispod 30 stupnjeva.

U subotu djelomično sunčano, većinom suho i vrlo toplo. Temperatura bi mogla uhvatiti trideset stupnjeva u hladu. Potkraj dana ne može se posve isključiti mogućnost za prve lokalne pljuskove.

Nedjelja već postaje znatno rizičnija pa uz promjenjivu naoblaku raste mogućnost za kišu ili grmljavinske pljuskove. Temperatura zraka u postupnom padu.

Ponedjeljak bi nam onda trebao donijeti ugodno vrijeme, vjerojatno bez kiše.