Tjedna prognoza Kristijana Božarova: Evo što nas čeka idućih 7 dana

Autor zagorje.com
božarov.jpg

Druga polovica kolovoza donijela nam je puno sunčanih i toplih dana. Sam kraj mjeseca obilježilo je malo svježije vrijeme uz mjestimičnu kišu, ali s prvim danom rujna (ujedno i prvim danom klimatološke jeseni) nama se opet vratilo ljeto. Po svim prognostičkim materijalima čitav ova tjedan nastavlja u ljetnom tonu.

U srijedu očekujemo suho, sunčano i malo toplije vrijeme uz puno sunca, ujutro s mjestimičnom maglom. Nakon svježeg jutra s temperaturom oko 11 danju ćemo se ugrijati na toplih 27 stupnjeva.

Čini se da nam i druga polovica tjedna donosi povoljne vremenske prilike. Jutra će biti svježa, mjestimice s maglom, ali dani bi nam trebali biti sunčani i vrlo topli s temperaturama između 27 i 29 Celzijevih stupnjeva.

I za vikend obilje sunca, vrijeme će biti lijepo, sunčano i toplo. Idealno za planove na otvorenom ili odlazak na more jer je i temperatura mora još uvijek dosta visoka. Ovdje na kopnu očekujemo da bi dnevni maksimalac bio blizu ili čak oko 30 Celzijevih stupnjeva.

Prvi dan novog tjedna vrlo vjerojatno će nam i dalje biti suh i pretežno sunčan uz maksimalnu temperaturu oko 30 Celzijevih stupnjeva. Vinogradari i poljoprivrednici će sigurno biti zadovoljni ovakvim prognozama.