Krkljanac prema moru: Kolone i do 8 kilometra!

Screenshot 2023-07-22 at 08-04-34 Videozid - HAK.png

Nove gužve na autocestama govore o tome kako i ove subote velik broj turista kreće prema Jadranu.

HAK javlja kako je pojačan promet na autocestama A1 Zagreb-Ploče-Karamatići i A6 Rijeka-Zagreb, zagrebačkoj obilaznici (A3) iz smjera čvorova Zagreb zapad i Buzin u smjeru naplate Lučko, autocestama A2 Zagreb-Macelj i A4 Goričan-Zagreb u smjeru Zagreba, A3 Bregana-Lipovac i A7 Rupa-Rijeka-Žuta Lokva u oba smjera, Krčkom mostu, na većini cesta u priobalju, u trajektnim lukama i pristaništima, a čekanja su i na pojedinim graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom, Srbijom i Crnom Gorom.

Između naplate Lučko i čvora Bosiljevo II u smjeru mora na pojedinim dionicama vozi se usporeno u kolonama u pokretu, uz povremene zastoje, osobito u zonama odmorišta i čvorova.

Stvorila se kolona pred naplatom Trakošćan u smjeru Zagreba, dugačka oko 2 kilometra i proteže se dalje u Sloveniju, a između naplate Trakošćan i čvora Đurmanec u smjeru Zagreba kolona je dugačka četiri kilometra.

Zbog prometne nesreće na 15.+400 km između čvora Zagreb zapad i čvora Lučko u smjeru Lipovca vozi se u koloni dugoj oko tri kilometra uz ograničenje brzine 40 km/h.

Pojačan je promet prema naplatama Lučko u smjeru mora, iz smjera čvora Zagreb zapad stvorila se kolona od dva kilometra, a iz smjera Buzina oko 8 kilometara.

HAK obavještava i kako su kolnici na nekim dionicama mokri ili vlažni i skliski, dok magla smanjuje vidljivost mjestimice u unutrašnjosti.