Kroz vikend zabilježeno 49 prometnih prekršaja, najviše prebrze vožnje

Autor sp

Najveća nepropisna brzina kretanja vozila izmjerena je na A2 kod Zaboka, od 190 km/h na mjestu gdje je prometnim znakom brzina ograničena na 130 km/h

policija

Na području Policijske uprave krapinsko-zagorske pojačanim nadzorom u prometu tijekom vikenda utvrđeno je ukupno 49 prometnih prekršaja. Od toga, zabilježen je jedan prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 14 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, devet prekršaja ne korištenja sigurnosnih pojaseva u vozilima, jedan prekršaj nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje i 24 ostala prekršaja u prometu.

Najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je u Svetom Križu Začretje kod 35-godišnjeg hrvatskog državljanina gdje je utvrđeno kako je upravljao osobnim vozilom sa 1,51 promila alkohola u organizmu. Protiv vozača slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz čl.199., i čl. 229., Zakona o sigurnosti prometa na cestama, te čl. 16., Zakona o osobnoj iskaznici sa predloženom novčanom kaznom u iznosu od 10.500,00 kuna i predloženom zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Najveća nepropisna brzina kretanja vozila izmjerena je na A2 kod Zaboka, od 190 km/h na mjestu gdje je prometnim znakom brzina ograničena na 130 km/h. Vozaču 41-godišnjem državljaninu Bosne i Hercegovine zbog prekršaja iz čl. 54., Zakona o sigurnosti prometa na cestama naplaćena je novčana kazna u iznosu od 1.000.00 kuna.

NAjčitanije