Legendarna grupa Boa završava jubilarni 10. album Krug

Svoj jubilarni 10. album Krug legendarna zagrebačka grupa Boa priprema u oroslavskom studiju Carmen. Riječ je o najveć

nocnizivot1.jpg
Svoj jubilarni 10. album Krug legendarna zagrebačka grupa Boa priprema u oroslavskom studiju Carmen. Riječ je o najvećim hitovima grupe s novim aranžmanima snimanih uživo i unplugged.


Već mjesec dana legendarna zagrebačka grupa Boa u studiju Carmen u Oroslavju snima svoj novi, 10. jubilarni album koji će se zvati Krug , album bi se trebao vani pojaviti krajem godine u izdanju Dancing Beara .

- Nakon što smo krajem 2006. izdali Dnevnik putovanja, skice ostanka , već onda smo razgovarali da bi izdali best off. Bilo je razmišljanja i o live albumu. Pojavila se mogućnost u ovom sjajnom studiju i evo radimo Boa best off s novim aranžmanima koje je publika odlično prihvatila na nastupima. Trenutačno radimo na doradama. Želja nam je da se sound s live nastupa prenese onako kako mislimo da bi band trebao zvučati sada – veli nam frontman Mladen Puljiz.

Nov pristup

Na albumu će se naći 15 pjesama. Snimanja polako ulaze u završnu fazu. Sljedeći tjedan u studio stiže Josipa Lisac koja će otpjevati dvije pjesme, a zatim i Tina Rupčić te Dijana Tomljanović. Producentska palica u rukama je Gojka Tomljanovića koji ujedno svira klavijature, a tu su i Slavko Remenarić (gitare), Mladen Malek (bubnjevi), Zvonimir Bučević (bas) i Mladen Puljiz (vokali). Na albumu gostuju i Borna Šercar na udaraljkama i Andrej Jakuš na trubi i krilnici.

- Ima stvari poput Sela gore koje imaju potpuno novi aranžman. Imamo nov pristup i studijski nismo nikada tako svirali. Osnovni sound je onaj uživo s dosta avangarde, zato imamo dosta trube. Stvari su mijenjane i to su zanimljivi trenuci albuma. Ovo nije klasična kompilacija, već novo viđenje klasičnih stvari, a koje će publika koja nije čula stvari u originalu, čuti ovako prilagođene ovom vremenu. Zadnji album smo radili na drugi način, ne toliko bendovski, više studijski, zato ovaj radimo baš kao band. Inače moram reći da je studio fenomenalan, dobili smo odlične uvjete. Takav studio se rijetko nađe u Hrvatskoj – rekao nam je gitarist Slavko Remenarić.

Fenomenalan studio

Okosnicu albuma čini 10 stvari, a tu su još četiri bonusa snimljena unplugged poput Tako lijepa i Jer ljubav je , koji jesu među najvećim hitovima Boe, ali ovaj puta nije težište stavljeno na njih.

A vlasnik studija, Robert Šipek ponovno je odlučio staviti studio u pun pogon. Sam studio nadograđen je najsuvremenijom tehnologijom, novom tehnikom i softwareom. Glas o tome brzo se pronio pa je studio već zauzet do kraja rujna. Inače, uz audio materijale, Boa će kao bonus uz CD ponuditi i video materijal sa snimanja albuma. Od rujna bi trebao proraditi i portal avion.hr na kojem će biti dostupni materijali snimani u studiju Carmen.

NAjčitanije