Leona iz Marije Bistrice i Erik iz Pregrada pobjednici 11. natječaja ''Volim mlijeko''

Autor zagorje.com
FotoJet.jpg

Ove je godine proveden 11. kreativni likovni natječaj ''Volim mlijeko'', koji organizira Dukat. Ove je godine na natječaj pristigao rekordan broj radova. Na 11. natječaj se prijavilo čak 425 osnovnih škola i 219 vrtića koji su poslali više od 10.000 likovnih uprizorenja prijateljstva sa šumom i šumskim svijetom. Natječaj na temu Šuma i ja, prijatelja dva, završio je izborom šest pobjedničkih radova, a među kojima su se našla i dva rada iz Zagorja. Među samo šest pobjedničkih radova uvršten je rad učenice 3. b razreda OŠ Marija Bistrica Leone Gabud, čija je mentorica učiteljica Mira Pehar. Među pobjedničkim radovima našao se i rad Erika Burića iz Dječjeg vrtića ''Naša radost'' Pregrada, a preostali pobjednici su Frida Lisjak, 1. b, Osnovna škola Petra Zrinskog Šenkovec, Jitka Pihir, 2. razred, Osnovna škola Sirač, Dora Budiša, 4. a, Osnovna škola kralja Tomislava iz Našica i Eva Bednjačić, 2. d, IV. osnovna škola Bjelovar.

Leona Gabud i Mira Pehar

Njihove su maštovite likovne interpretacije prijateljevanja sa šumom osvojile stručni žiri, a među radovima koji su predloženi za izbor srca publike na Dukatovoj Facebook stranici osvojio je rad Eve Bednjačić iz Bjelovara. Među radovima koji su ušli u uži krug za glasovanje, ušao je i rad Tene Ozimec 3.b, OŠ Marija Bistrica, koja je osvojila čak 1000 lajkova. Također je mentorica Mira Pehar.

 

Zahvaljujući učenicima, djeci, učiteljima i odgojiteljima Dukat će ovoga proljeća, drugu godinu zaredom, u suradnji s Hrvatskim šumama posaditi još veću šumu - od 11.000 sadnica!

Tena Ozimec i Mira Pehar

Natječaj podupire Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, Muzeju suvremene umjetnosti Zagreb te Hrvatskim šumama.