Lepoglava: Stoljeće hrvatskog automobilizma

Autor

Grad Lepoglava i njezin TZ u nedjelju su ugostili sudionike autorelija Stoljeće hrvatskog automobilizma što ga je u povo

p_721614var-auti-txt.jpg
Grad Lepoglava i njezin TZ u nedjelju su ugostili sudionike autorelija Stoljeće hrvatskog automobilizma što ga je u povodu obilježavanja 100. obljetnice 1. hrvatskog automobilnoga kluba utemeljenog u Zagrebu 1906. godine organizirao Zagrebački automobilistički savez.


Kako se ta godina smatra službenim početkom organiziranog bavljenja automobilističkim sportom u Hrvatskoj, organizator je u povodu visokog jubileja priredio reli natjecateljskoga karaktera na povijesnoj trasi Zagreb - Podsused - Bistra - Veternica - Lepoglava - Ivanec - Varaždin - Zelina - Sesvete - Zagreb, na kojoj je 1912. održano prvo službeno natjecanje.

Kroz kontrolnu točku u Lepoglavi prošlo je više od 130 automobila svih generacija , a vozačima su dobrodošlicu poželjeli gradonačelnik Marijan Škvarić i predsjednik TZ-a Mirko Varović te ih poveli u obilazak svih gradskih izložbenih prostora s ponudom mjesnih KUD-ova i udruga. U večernjim satima Škvarić je na završnoj svečanosti u zagrebačkom hotelu I najboljoj vozačici relija Nadi Matasović iz HAK-a uručio nagradu - lepoglavsku čipku.

Izvor: Večernji list
NAjčitanije