Liga protiv raka dala OB Zabok 53. 000 kuna

Zagorska liga protiv raka prezentirala je na tiskovnoj konferenciji svoj rad u proteklih šest mjeseci te učinke dvije ve

p_738919bolnica stara-zabok (600 x 398).jpg
Zagorska liga protiv raka prezentirala je na tiskovnoj konferenciji svoj rad u proteklih šest mjeseci te učinke dvije velike akcije. U suradnji s Radijom Kaj organiziran je koncert u KD Vatroslav Lisinski u Zagrebu na kojem je ukupno prikupljeno 92.931,88 kuna. Prihod je planiran za kupnju modernog ultrazvučnog aparata.

Tu je i humanitarna akcija Zagrljaj dobrote u suradnji s Radijom Marija Bistrica, a kojom je u četiri dana od 13. do 16. rujna prikupljeno ukupno 52.193 kuna.

- Tako smo Općoj bolnici Zabok doznačili 53.000 kuna. Stvar je vodstva bolnice da utroše ta sredstva za ono što im treba. Ono što smo obećali smo izvršili, bez obzira na određene skepse koje su se pojavile. Naš interes je razvoj zdravstva i dobrobit pacijenata u KZŽ.

Pomažemo, preveniramo kod malignih oboljenja te kod nabave opreme zdravstvenih ustanova - rekao je predsjednik Lige dr. Stanko Belina te se zahvalio svim medijima koji su ih pratili te svim aktivistima koji su pomogli svojim nesebičnim radom.

Dodao je i kako za ultrazvučni aparat koji će biti doniran Specijalnoj bolnici u Krapinskim Toplicama fali još malo i akcija se nastavlja. Tako će se u kinu u Krapinskim Toplicama u četvrtak 15. studenog održati predstava Martinsko spelavanje Centra za kulturu Susedgrad od 19 sata.

Također će Ligi biti uručen prihod s Memorijalnog koncerta Ivan Ivančan istoimenog KUD-a, koji će biti održan u krapinskoj Festivalskoj dvorani 7. prosinca od 19.30 sati, čiji je pokrovitelj Grad Krapina, cijena ulaznice 30 kuna.

Tu je i aukcija djela s likovne kolonije u Zelenjaku te Božićna tombola.

NAjčitanije