Ljubavni par spasio se od samoubojice

Autor

Josip Jelačić (27) iz Vižovlja kraj Velikog Trgovišća počinio je samoubojstvo. Raznio se sinoć u 21.10 sati bombom na pa

p_398569crn-par-txt.jpg
Josip Jelačić (27) iz Vižovlja kraj Velikog Trgovišća počinio je samoubojstvo. Raznio se sinoć u 21.10 sati bombom na parkiralištu ispred ugostiteljskog objekta Bull u Mihanović Dolu kraj Klanjca. Prizor na mjestu tragedije bio je užasan. Krvava scena prostirala se na tridesetak metara od mjesta eksplozije.


Neki od očevidaca ispričali su nam što se kobne večeri događalo:
– Jelačić je izgleda posvuda tražio svoju bivšu djevojku, koja ga je nedavno ostavila nakon desetogodišnje ljubavne veze. Vjerojatno je od nekoga tijekom večeri doznao da je otišla u klanječki kafić Bull, i to s drugim dečkom - priča naš sugovornik.

Prilazio uzrujan

- Dok su ispijali piće u kutu cafe-bara, par je u jednom trenutku kroz staklena vrata ugledao Jelačića kako se vidno uzrujan približava kafiću. Budući da kafić ima dva ulaza i izlaza, brže-bolje pobjegli su, vjerojatno sluteći da bi moglo biti problema. Kako je na parkiralištu vidio automobil dečka svoje bivše djevojke, kada je Jelačić ušao s druge strane lokala, na ulaznim je vratima zapitao gdje je “k....”. Nije ih vidio te je bijesan otišao na parkiralište - prepričava nam tijek drame više očevidaca krvave tragedije pred Bullom u Mihanović Dolu kraj Klanjca, te nastavljaju:

Najavio roditeljima

- Držeći u rukama bombu i vadeći iz nje osigurač prvo je bombom udario u staklo automobila dečka svoje bivše djevojke razbivši ga, a potom je mobitelom nazvao svoje roditelje rekavši im da zbog nesretne ljubavi odlazi u smrt. Nakon toga samo je čučnuo i aktivirao bombu. Netko je u lokalu u tom trenutku doviknuo “bomba!” i svi smo se potom razbježali” – reklo nam je nekoliko mlađih očevidaca koje smo oko ponoći zatekli dok je trajao policijski očevid.

Razbijena stakla

Gosti koji su i jučer ujutro došli u kafić rekli su nam da je prava sreća u nesreći to što su mladić i djevojka pobjegli ugledavši Jelačića. Jer, da ih je zatekao u ugostiteljskom objektu i tamo aktivirao bombu, moglo je stradati još dvadesetak gostiju.

Na mjestu tragedije u Mihanović Dolu jučer su bile upaljene tri svijeće. Uz automobil s razbijenim staklom, od posljedica rasprskavanja bombe razbijeno je još nekoliko automobilskih stakala, kao i nekoliko stakala na obližnjoj zgradi klanječkog poduzeća Predionica.

Izvor: Večernji list
NAjčitanije