Uspješno održan 2. kamp OŠ Bedekovčina

Autor rj/el

Od subote do danas održan je 2. Kamp OŠ Bedekovčina.

292577503_452368163401055_723134418269600471_n.jpg

Sudjelovali su učenici 3., 4. i 5. razreda OŠ Bedekovčina, koji su sudionici projekta "Težimo izvrsnosti" te 9 voditelja/djelatnika OŠ Bedekovčina (učitelja i stručnih suradnika).

Učenici su podigli šatore (kamp) u neposrednoj blizini matične škole i u vremenu trajanja kampa aktivno sudjelovali u nizu osmišljenih aktivnosti i radionica koje su osmislili i pripremili mentori OŠ Bedekovčina ili vanjski suradnici (udruga Čudesna šuma, Savez izviđača Hrvatske, pokretni planetarij Odiseja, Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Bedekovčina ...). Izdvajamo STREAM aktivnosti udruge Čudesna šuma i Izviđača SIH-a, Planetarij Odiseja, predavanje iz astronomije Borne Cesarca, kao i promatranje Mjeseca teleskopom. Mentorice iz OŠ Bedekovčina imale su opće radionice - kreativne igre spretnosti od recikliranog materijala, radionice iz fizike i kemije, kreativne likovne radionice i sportske i društvene igre.

Ravnatelj OŠ Bedekovčina Ivan Paradi objasnio je kako je na kampu sudjelovao ukupno 31 učenik. ''Riječ je o učenicima koji inače polaze naš autorski projekt ''Težimo izvrsnosti 6'', a pretežno su to učenici trećih i četvrtih razreda, te devetero kolega učitelja i stručnih suradnica, koji su i inače mentori u navedenom projektu. Za razliku od prošle godine ovaj naš kamp je uključio veći broj učenika, trajao je nešto duže  obuhvaćao je veći broj aktivnosti. S obzirom na sve, izuzetno smo zadovoljni ostvarenim, a posebice s pozitivnim reakcijama učenika, a to je u biti cilj svega: iskustveno učenje, poučavanje, primjena svega naučenoga kroz projekt tijekom nastavne godine i primjena toga u realnoj stvarnosti.''

Lorena Videk, učiteljica razredne nastave u OŠ Bedekovčina, drugu godinu zaredom aktivno je sudjelovala u ovom kampu. ''Vrlo sam zadovoljna ovom inicijativom i projektom, kao i sudjelovanjem i interesom djece. Imali smo mnoštvo aktivnosti i radionica, poput radionica izrade

igara od recikliranog materijala. Djeca su tako imala priliku izraditi igre i odmah se igrati, pri čemu su vrlo uživali. Također uživali su i u slobodnim tjelesnim aktivnostima, kao i u ostalim događanjima''. – rekla je Videk i dodala kako su neka djeca bila prvi put odvojena od roditelja na ovaj način i imala priliku spavati u šatorima. ''Bilo je malo straha i zabrinutosti, no uz prijatelje i svoje učiteljice dobro su se snašli, nije bilo nikakvih problema, uživali su u svim aktivnostima. Program je bio toliko bogat da je sigurno svatko od njih mogao pronaći nešto za sebe da bude ispunjen i sretan. Sigurna sam da idu kući puni dojmova, možda malo umorni, ali svakako bogatiji za jedno veliko iskustvo.'' zaključila je Videk.