Majka izvukla djecu iz plamtećeg auta

Autor

Dvoipolgodišnji Danijel Čekolj teško je opečen riječ je o dubinskim opeklinama glave, stradale su mu oči i uši, a teške

auto_gori.jpg

Dvoipolgodišnji Danijel Čekolj teško je opečen riječ je o dubinskim opeklinama glave, stradale su mu oči i uši, a teške opekline ima i na šakama. Vatra je zahvatila više od 20 posto njegova tijela.


Dječakov je život u opasnosti i još je neizvjesno hoće li vidjeti. Njegova desetomjesečna sestra Dijana iz plamtećeg opel kadeta izvučena je s lakšim ozljedama.

Krenuli k liječniku

Liječnici u Klinici za dječje bolesti prate rad dišnih putova mališana koji su udisali otrovne pare, rekao nam je dr. Zoran Barčot iz Odjela za opekline. Kako nam je u bolnici kazala majka Danijla Vlahović, s djecom smještenom na stražnjem sjedalu krenula je k liječniku u Zabok. Oko 8.30 sati parkirala se u dvorište obiteljske kuće Škalec u Dubrovčanu, gdje joj žive teta i tetak.

Tamo je htjela pitati bratića da je odveze dalje jer ona nema položen vozački ispit. Prije nego što je izašla, ugasila je motor auta, potvrdila je policija. Dvaput je nakratko otišla u kuću, a njezina teta, koja nije htjela otkriti svoje ime, rekla nam je da je Danijela vodila kćer na vađenje krvi, a po nju je došla da joj pomogne oko djece.

- Sve se dogodilo brzo. Odjednom smo vidjeli auto u plamenu i svi smo odjurili spasiti djecu. Ona je izvukla dječaka, a ja malu iz sjedalice. Auto je u potpunosti izgorio za samo dvadesetak minuta, a uopće nam nije jasno kako i od čega se zapalio. Sva sreća da smo uspjeli spasiti djecu.

Vatrogasci i Hitna, srećom, brzo su stigli pa se požar nije proširio na našu kuću kazala je. Otac djeteta Damir Čekolj u to je vrijeme bio na poslu.

Opušak zapalio auto?

Očevidom je u međuvremenu isključen tehnički uzrok požara, što znači da je automobil doista bio ugašen i nije bilo kvarova na instalacijama. Istraga će pokazati zbog čega je izbio požar, no jedna je od pretpostavki da je, ako je to uopće moguće, dijete zapalilo automobil upaljačem.

Druga je pak da je majka pušila u automobilu pa je čik dulje tinjao, a do prave je vatre došlo upravo kad su djeca ostala sama u automobilu.

Liječnicima u Klaićevoj Danijela Vlahović također je rekla da ne zna kako se auto zapalio. Kazala je da su gorjela sjedala i prostor kraj mjenjača. Da su djeca bila samo nekoliko minuta u automobilu koji je gorio, liječnicima je teško povjerovati.

NAjčitanije