Majka: "Kći mi je teško ozlijeđena u nesreći. 3 tjedna smo čekali na Krapinske toplice!"

Najgore je što je morala ići od vrata do vrata...

bolnica krapinske toplice (1).JPG

Moja kćer je morala čekati na terapiju za Specijalnu bolnicu za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice čak tri tjedna, rekla je za Index majka djevojčice koja je početkom lipnja stradala u prometnoj nesreći.

"To je bilo 7. lipnja, moja desetogodišnja kćer je na putu iz škole prema doma imala prometnu nesreću. Udario ju je automobil, šofer je stao, tamo su bili susjedi, svjedoci... Nastala je panika. Osam dana je ležala u bolnici, kasnije još pet tjedana doma. Zanimljivo da nismo uopće dobili izvješće policije o svemu.

Dijagnoza? Pukla je noga na dva dijela. Svakako, bila je jako uplašena, plakala svaki dan, nepokretna, teško je išla sa štakama. Išli smo na rehabilitaciju u Zagrebu, ali se ispostavilo da joj treba i rehabilitacija u Krapinskim Toplicama", govori.

Kaže da je krajem srpnja aplicirala za liječenje u Krapinskim toplicama, ali je primljena nakon tri tjedna. 

Dodaje kako joj je najgore bilo što je morala stalno ići od vrata do vrata po papire, potvrde...

"To je bilo najgore, nitko nije znao što treba u svom tom procesu. Onda, uopće zašto se toliko čeka? To mi govori puno o zdravstvu. Kažu da nema mjesta. Dobro, ali što je s onima koji baš moraju odmah? Očito je zdravstvo u kaosu", rekla je majka djevojčice za Index.

Obratili smo se Ministarstvu zdravstva i Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice. Iz bolnice su rekli da se u ovakvim slučajevima prijem u bolnicu čeka 10-15 dana, a sve ovisi o listi čekanja i smještajnim kapacitetima.