Mališani Dječjeg vrtića Đurmanec prigodnim programom obilježili Dane kruha

Autor Zagorje.com
20241016_090736.jpg

Kao i svake godine, u Dječjem vrtiću Đurmanec i ovoga je puta obilježen Dan kruha, tradicionalna manifestacija koja se obilježava 16. listopada, na Svjetski dan hrane. Dan je to kada zahvaljujemo na kruhu i svim plodovima zemlje, ali i dan kada se podiže svijest o važnosti zdrave prehrane.

Na prigodnom programu ove su godine sudjelovali i predstavnici lokalne vlasti te velečasni Alen Vrbek, a dvorana dječjeg vrtića i ovoga je puta bila ispunjena razno raznim pekarskim proizvodima i poslasticama koje su ispekli roditelja sa djecom. Svoje proizvode potom su donijeli u vrtić na blagoslov kruha i hrane.

Mališani su pjesmom i recitacijama zahvalili na plodovima zemlje, a velečasni Vrbek je uoči blagoslova istaknuo važnost kruha, kao i dijeljenje kruha s drugima oko sebe. Nakon programa, uslijedila je okrjepa sa raznim slasticama koje su pripremile vrijedne kuharice Dječjeg vrtića Đurmanec.

- Zahvaljujemo predstavnicima lokalne zajednice i velečasnome na dolasku i sudjelovanju u programu, ali i našim vrijednim roditeljima na vremenu i suradnji - poručili su iz vrtića.

Načelnik Općine Đurmanec, Damir Belošević, kazao je kako mu je drago da se Dan kruha svake godine obilježava, kako u dječjem vrtiću, tako i u osnovnoj školi.

- Radi se o tradicionalnoj manifestaciji koja je povezana sa bogatom hrvatskom tradicijom. Djeca na taj način uče o važnosti kruha i hrane, uče kako nastaje kruh, uče i tradiciji i običajima te poštivanju hrane. Osim toga, na taj način radimo i na očuvanju kulturne baština jer kultura izrade kruha duboko je utkana u našu tradiciju - poručio je načelnik Belošević.

Dodajmo kako su bogatim i raznolikim program Dan kruha obilježili i u Osnovnoj školi Đurmanec gdje su učitelji i učenici pripremili priredbu koja je obilovala recitacijama, pjesmama i igrokazima, a u izvedbama su sudjelovali učenici od prvog do četvrtog razreda, uz glazbenu podršku školskog malog zbora.

NAjčitanije