Marija Bistrica: Predstavljanje Stepinčevog puta

Autor

Turistička zajednica općine Marija Bistrica pod pokroviteljstvom Općine i Svetišta Majke Božje Bistričke pokrenula je pr

p_651437opera-txt.jpg
Turistička zajednica općine Marija Bistrica pod pokroviteljstvom Općine i Svetišta Majke Božje Bistričke pokrenula je projekt pod nazivom „Stepinčev put“ kao atraktivnu ponudu vjerskog turizma, a na slavu imena Blaženika Alojzija Stepinca.


Osnovni ciljevi programa su stvoriti hodočasničke putove za sve štovatelje Majke Božje Bistričke, odati posebno priznanje bistričkom hodočasniku kardinalu Alojziju Stepincu koji je proglašen blaženim u Mariji Bistrici te povezivanje s ostalim svetištima u Hrvatskoj i izvan nje.

Partneri u izradi ovog programa su Grad Lepoglava, Općina Krašić i Grad Sv. Ivan Zelina, lokalni partner je Planinarsko društvo „Grohot“ Marija Bistrica, tu je i podrška Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka, Hrvatske turističke zajednice, TZ Grada Zagreba, TZ Zagrebačke županije i TZ Krapinsko-zagorske županije. Stepinčev put bit će predstavljen u ponedjeljak 3. prosinca od 11 sati u Općinskoj vijećnici Marije Bistrice.

Glavni projekt marijanskih hodočasničkih putova predstavit će dr.sc. Eduard Kušen iz Instituta za turizam nakon čega slijedi domjenak i druženje.
NAjčitanije