MARKOTIĆ: 'Ublažavanje mjera? U nekim regijama bi se moglo dogoditi i ranije'

Autor zagorje.com

Ravnateljica zagrebačke Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" Alemka Markotić gostovala je u RTL-u danas

alemka markotić.jpg

foto: arhiva, koronavirus.hr

Ravnateljica zagrebačke Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" Alemka Markotić gostovala je u RTL-u danas.  Rekla je će ozbiljniji pad epidemiološke krivulje biti znak da možemo početi popuštati s mjerama.

- Austrija je ta koja ima ozbiljan pa krivulje, već su najavili da bi počeli s popuštanjem mjera i mi ćemo pratiti situaciju kod njih. Kad bi naša krivulja konstantno pet do sedam dana padala, onda bi mogli početi s popuštanjem mjera. Prave se ozbiljni planovi koji će biti i predstavljeni. Kako smo postepeno uvodili mjere, tako će se i popuštati - rekla je Markotić, prenosi Vijesti.hr

Novinarka RTL-a danas pitala koje bi mjere prve mogli ublažiti, a Markotić je rekla da se analiziraju različiti aspekti društva, od škola do ekonomije.

 - Nije isključeno da će neke regije ići ranije, a neke kasnije. To što Istra pet dana zaredom nema zaraženih je jako dobro, no ako odlučimo da svi mogu u Istru, i oni iz područja koji nisu dosegli tu razinu, onda ćemo opet dovesti Istru u problem. Važno je razmišljati cjelovito, vidjeti kako se odluke mogu odraziti na neka druga područja. Cijeli niz situacija je u analizi - kaže Markotić za RTL, prenosi Vijesti.hr.

NAjčitanije