Martina Jantol (HSS) iz Stubičkih Toplica imenovana pomoćnicom ministra turizma

Nakon HDZ-ovaca Alena Gereka i Marija Antonića, Zagorje je dobilo još jednu osobu u novoj izvršnoj vlasti. Riječ je o HSS-ovki Martini Jantol iz Stubičkih Toplica, koja je danas imenovana pomoćnicom ministra turizma...

za web Martina Jantol.jpg (3).jpg

Mlada zagorska HSS-ovka Martina Jantol na današnjoj je sjednici Vlade RH imenovana pomoćnicom ministra turizma. Riječ je o diplomiranoj politoginji iz Stubičkih Toplica, rođenoj 1981. godine, koja je radna iskustva stjecala najprije u Ministarstvu regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva u vrijeme Vlade Ive Sanadera i kasnije Jadranke Kosor (2008. -2011.), da bi potom nastavila raditi u sličnom resoru nakon preustroja i preimenovanja ministarstva u Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije (2011.-2013.) u vrijeme Vlade Zorana Milanovića. Sredinom 2013. godine, nakon lokalnih izbora, odlazi u Zagorsku razvojnu agenciju, gdje je kao voditeljica Odjela za ruralni razvoj i turizam radila sve do sad.

Jantol je aktivna i u svojoj stranci pa je tako već u drugom mandatu predsjednica Organizacije žena Hrvatske seljačke stranke „Hrvatsko srce“ Krapinsko- zagorske županije, a trenutno je i kandidatkinja za članicu Glavnog odbora nacionalnog HSS-a, o čemu će se 19. ožujka odlučivati na Glavnoj izbornoj skupštini Hrvatske seljačke stranke.

Kao što je poznato, iako je HSS na nacionalnom nivou u Domoljubnoj koaliciji, zagorski su HSS-ovci na nivou Krapinsko-zagorske županije u koaliciji sa SDP-om, HNS-om, Laburistima i ostalim partnerima, pa je tako Martina Jantol bila jedna od ključnih osoba i organizatora predizborne kampanje aktualnog župana Željka Kolara (SDP).

U Zagorju je na glasu kao iskusan stručnjak za izradu i pripremu projekata za apliciranje na domaće i EU fondove, što je bio jedan od glavnih razloga zbog kojeg je i došla u Zagorsku razvojnu agenciju.

 

NAjčitanije