Maskota sljemenskog slaloma zvat će se Goldi

Autor

Maskota FIS slaloma Svjetskog kupa, što će se 20. siječnja iduće godine održati na zagrebačkom Sljemenu, dobila je ime G

Sljeme1.jpg

Maskota FIS slaloma Svjetskog kupa, što će se 20. siječnja iduće godine održati na zagrebačkom Sljemenu, dobila je ime Goldi.

Maskota Goldi, koja će uz utrku sljedećih godina predstavljati Hrvatsku u svijetu, izabrana je između 28 radova na javnome natječaju koji je organizirao Hrvatski skijaški savez i autorski je rad Meline Mikulić i Roberta Solanovića iz "Studija grafičkih ideja".

Nakon odabira idejnog rješenja Hrvatski skijaški savez je zamolio građane za pomoć pri traženju imena maskote. Na adresu saveza pristiglo je tristotinjak prijedloga od kojih je odabrano pet najzastupljenijih - Medek, Bero, Goldi, Janko i Zlatko - i potom ponuđeno svima na glasanje nakon čega su putem sms poruka građani najvećim brojem glasova odabrali ime Goldi.

"Maskota predstavlja simbol koji ljude dodatno podsjeća na veliki sportski događaj. Siguran sam kako nitko nije zaboravio tko su Zagi ili Vučko pa se nadamo da će i Goldi zaživjeti kao zaštitnik sljemenske utrke, pogotovo zbog činjenice što su ga izabrali sami građani", rekao je direktor Organizacijskog odbora utrke Vedran Pavlek.

NAjčitanije