Medalje za majstore iz Termi Tuhelj

Autor Ivo Šućur

U Moravskim toplicama nedaleko Murske Sobote, Gostinjsko-turistični zbor Slovenije, uz potporu Gospodarske zbornice Slov

p_461752Terme - Teo Šulek, Pero Matečić i Andrija Očić s medaljama (600 x 449).jpg

U Moravskim toplicama nedaleko Murske Sobote, Gostinjsko-turistični zbor Slovenije, uz potporu Gospodarske zbornice Slovenije i ove godine je organizirao međunarodno natjecanje turističkih i ugostiteljskih djelatnika, za izbor konobara i kuhara godine.

Kao i lani Terme Tuhelj su bile zastupljene s tri natjecatelja i to uspješno. Po uzoru na matičnu tvrtku Terme Olimia koja je osvojila dva zlata i jedno srebro, tvrtka Terme Tuhelj je osvojila jedno zlatno i dva srebrna odličja. Zlatno odličje osvojio je iskusni konobar Pero Matečić (44) iz Tuhlja s Medenom čarolijom - kavom s pistacijom, medom, sirupom od banana i biljnim slatkim tučenim vrhnjem i cimetom. Nakon što se lani proslavio kavom Vodeni planet koja je postala hit u kavani koju vodi, ponovo je dokazao da mu u pripremanju ekstra-kava nema ravnog.

Kuhar Andrija Očić (44) iz Gregurovca kod Krapinskih Toplica, u pripremanju gulaša za 20 osoba, od svinjskog, goveđeg i mesa divljači, pripremio je bograč u kotliću, kojim je oduševio dvadeset kupaca (svaki natjecatelj mora prodati svih dvadeset porcija gulaša), a i članove komisije, koji su mu dodijelili srebrno odličje. Zlato mu je ispred nosa odnio njegov slovenski kolega Slavko Sinković iz Termi Olimia.

Srebrno odličje, u konkurenciji 12 natjecatelja, izborio je i konobar Teo Šulek (36) iz Dubrovčana, koji je u Dvorcu Mihanović zaposlen tek šest mjeseci. Drugo mjesto pripalo mu je u točenju piva, uz vlastitu kreaciju. Koktel je pripremio tako što je na 2 dcl Laškog piva dodao blue cerasan votku i peason fruit sirup .

Svu trojicu su svojim savjetima pripremili za natjecanje ekspert za kavu Boštjan Humski i slastičarka Marija Blažun iz Termi Olimia. Zadovoljna direktorica Termi Tuhelj, Ivana Kolar, kaže da će sva trojica dobiti zasluženu novčanu nagradu, jer su dostojno prezentirali svoju tvrtku na međunarodnoj sceni.

NAjčitanije