Mesić zahvalio Hunu na Sutli za 81,34%glasova

Piše: Mladen Mandić Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić uz 25. travnja, Dan općine, jučer je posjetio Hum na Sutli u koj

mesic_hum_200.jpg



Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić uz 25. travnja, Dan općine, jučer je posjetio Hum na Sutli u kojem je od svih zagorskih gradova i općina na predsjedničkim izborima dobio najveće povjerenje birača u Zagorju - čak 81,34 posto.

Nakon dočeka kruhom, solju i domaćom šljivovicom, predsjednik Mesić je posjetio i jedan od najuspješnijih zagorskih proizvodnih pogona - jedinu našu tvornicu ambalažnog stakla Vetropack Stražu koja je u prošloj godini proizvela 820 milijuna boca, ostvarila godišnji prihod od 538 milijuna kuna, zapošljava 680 radnika, a 65 posto svoje proizvodnje izvozi.

Nakon polusatnog razgovora sa čelnicima Vetropacka, svečano je otvorio i novi pogon u talijansko- hrvatskom vlasništvu - tvrtku "BDF Servis", podružnicu grupe BDF Holdinga iz talijanske Vicenze koja ima i 80 posto udjela u vlasništvu.

Oni su u Humu na Sutli, tradicionalnom staklarskom kraju, nakon tri godine rada u iznajmljenim prostorima, izgradili novi pogon za proizvodnju mehaničkih sklopova i popratnih uređaja za strojeve koji se koriste pri izradi proizvoda od stakla.

U novi pogon je investirano više od 6,5 milijuna kuna i u njemu će posao pronaći 40-ak radnika, mahom stručnjaka s područja strojarstva i elektrotehnike. U prošloj godini ostvarili su prihod veći od 15 milijuna kuna, a 55 posto proizvedenog izvoze.

"Nije baš uobičajno da političari sudjeluju u otvaranju hala, ali ovo je naša poruka da je Hrvatska zemlja sigurnosti i šansi i da se u njoj isplati sigurno ulagati i u proizvodnju", istaknuo je na otvorenju pogona hrvatski predsjednik.

Nakon toga Mesić je u humskom Domu kulture prisustvovao i svečanoj sjednici i prigodnom programu priređenom uz Dan općine, a nakon toga se na zajedničkom ručku družio i s 20-ak parova iz Huma na Sutli i njegove okolice koji su u posljednje četiri godine proslavili svoje zlatne pirove - 50 godina zajedničkog života.

Izvor: Večernji list

NAjčitanije