Meteorolozi najavili nagle promjene: Stiže nam mraz, a onda opet južina i kiša

Mraz prognoza vrijeme

U svježu nedjelju na Jadranu pretežno sunčano, uz često jaku i olujnu buru. Na kopnu malo manje vjetrovito, ali većinom oblačnije, samo rijetko još uz malo kiše, prognoza je DHMZ-a

I u prvom dijelu nedjelje će još mjestimice u Slavoniji, Baranji i Srijemu padati kiša. Zatim prestanak oborine i razvedravanje. Puhat će umjeren, ponegdje moguće i jak sjeverni vjetar. S jutarnjih 11 °C temperatura će popodne porasti do 16 °C.


U središnjoj Hrvatskoj malo kiše može još pasti u noći, ali već od jutra sunčanije uz većinom umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Najniža temperatura između 9 i 11 °C, a najviša dnevna ispod prosjeka za doba godine, oko 17 °C.

I u Gorskom kotaru i Lici u noći i ujutro mjestimice više oblaka, moguće i povremena kiša, a zatim će se razvedriti te će uz većinom umjeren sjeveroistočnjak popodnevna temperatura biti od 12 do 15 °C.


Na pretežno sunčanom sjevernom Jadranu vjetrovito, puhat će jaka bura s olujnim, podno Velebita i orkanskim udarima koja će pojačavati osjet svježine. Bura, jaka do olujna, puhat će i u Dalmaciji. No prevladavat će sunčano, ujutro uglavnom u unutrašnjosti uz prolazno više oblaka. Jutarnja temperatura od 15 do 18 °C na obali i otocima, u unutrašnjosti između 11 i 14 °C, a najviša dnevna od 18 do 23 °C.

Podjednaka temperatura zraka i na krajnjem jugu Hrvatske. Vrijeme pretežno sunčano, ali vjetrovito uz mjestimice jaku buru s olujnim udarima, zbog koje će more ponegdje biti i valovito.

U početku sunčano pa opet promjenjivije
Početkom novog tjedna sunčano, ali još svježije, osobito ujutro, no bura će u ponedjeljak slabjeti i okretati na sjeverozapadnjak. U srijedu opet jačanje juga s kojim dolazi novo naoblačenje i češća kiša.

I na kopnu najhladnija jutra u većinom sunčan ponedjeljak i utorak kada je moguć i slab mraz po gorskim kotlinama, lokalno i magla. Sredinom tjedna rast temperature, ali više oblaka i mjestimična kiša, prognozirala je za HRT dr. sc. Petra Mikuš Jurković iz DHMZ-a.