Milan Bandić 98. put postao krsni kum

Autor

Jedanaesteročlana obitelj Vrdelja iz Kumrovca, otac Dragutin, majka Biserka i devetero njihove djece, nakon dosadašnjeg

p_786405zg-milan-txt.jpg
Jedanaesteročlana obitelj Vrdelja iz Kumrovca, otac Dragutin, majka Biserka i devetero njihove djece, nakon dosadašnjeg života u 24 četvorna metra metalnoga kontejnera, napokon je dobila svoj novi dom.


Socijalna pomoć

Zahvaljujući zagrebačkom i tuheljskom Caritasu, Udruzi Hrvatska žena i njezinoj predsjednici Ljilji Vokić, zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću i poduzeću Stanograd, Vrdeljima je kupljena kuća nekadašnje kumrovečke pekarske obitelji Šparavec, koja je potom i detaljno renovirana.

Prije tri mjeseca Vrdelje su se uselili u svoj novi dom, a jučer je u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Tuhlju na misnom slavlju koje je predvodio arhiđakon zagorski Ivan Miklenić, a koncelebrirao tuheljski župnik Josip Vnučec, kršteno dvoje posljednje djece Vrdeljovih. Sedmogodišnjem Dragecu kum je bio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, a jednogodišnjem Daliboru pregradska gradonačelnica Vilmica Kapac.

Presretna sam! Dosad smo živjeli u 24 kvadrata kontejnera bez vode, a sada imamo i vodu i kuhinju i kupaonicu te čak četiri sobe i napokon svatko može spavati u svom krevetu. Nadam se da će se kumovi i dalje barem jednom na godinu sjetiti svog kumstva i posjetiti djecu rekla je uzbuđena majka Biserka dodavši kako ni ona ni suprug ne rade, a žive od 1200 kuna socijalne pomoći i dječjeg doplatka.

Ne odbija se

Dosad je u njihov novi dom za otkup kuće i preuređivanje te za namještaj utrošeno otprilike 400.000 kuna. Uskoro će se obnoviti i krovište te popločiti dvorište, a novi krov trebala bi dobiti i staja. Uz kuću tu je i 500-tinjak hvati zemljišta za vrt. Bandić je nakon mise rekao: O kumstvu se i darovima ne govori, no ono se ne odbija. Drago mi je što sam po 98. put postao kum i sigurno neću bježati od svojih obaveza.

Kum esdepeovac, kuma hadezeovka

Budući da je kum Bandić esdepeovac, a pregradska gradonačelnica Vilmica Kapac vatrena hadezeovka, upitali smo ih kako su se zajedno našli u istoj misiji . Bandić nam je rekao kako se o takvim stvarima ne bi trebalo polemizirati, a s njim se složila i Vilmica Kapac. I Vrdeljima nije bitno tko je iz koje političke stranke, već im je važnije da ulogu kuma shvate ozbiljno, da pomognu kad bude potrebno i da što češće budu u kontaktu i posjete svoju kumčad.

Izvor: Večernji list
NAjčitanije