Milanović: "Plenković tijekom aktualca u saboru pojede tri kemijske"

"Ali da mi jedan sin rezervnog majora KOS-a sad govori da je jedan Gotovina udbaš, e pa nećeš, matere ti. Predsjednik hrvatske vlade je udbaš druge generacije", rekao je Milanović.

zoran milanović.JPG

"Plenković je po svemu udbaš. Moram ih tako nazivati, oni to zaslužuju. Moji živci su ledeni. Plenković, koji tijekom aktualca u saboru pojede tri kemijske, govori o mentalnom zdravlju", rekao je Milanović.

"Kad je Pupovac razmijenjen za fotokopirni stroj, kad je fotokopirni stroj poslan na Filozofski fakultet, a takvim strojem su se tada mogle dizati revolucije, uvjet je bio da Pupovac tamo postane profesor. To su bile udbaške metode tog vremena", rekao je.

"Neki su se iz onog sustava pokušali iskupiti na način da su se borili za hrvatsku državu. Ali najodvratniji su oni iz trećeg ešalona, koji su onda dobivali društveni status na osnovu svojih roditelja, oni bi trebali šutjeti. I Ivica Račan je bio šef Partije, koju nije moguće odvojiti od UDBA-e, ali on je to prihvaćao sa svojim greškama", rekao je.

"Ali da mi jedan sin rezervnog majora KOS-a sad govori da je jedan Gotovina udbaš, e pa nećeš, matere ti. Predsjednik hrvatske vlade je udbaš druge generacije", rekao je Milanović danas  na obilježavanju Dana proboja u Jasenovcu.