Milijun Zagoraca dobilo svoj lobi

Autor

Predstavnici 12 udruga iz Hrvatskog zagorja, Zagreba, Slavonije i Slovenije koje okupljaju Zagorce, osnovali su u Humu n

p_792711zag_mili.jpg
Predstavnici 12 udruga iz Hrvatskog zagorja, Zagreba, Slavonije i Slovenije koje okupljaju Zagorce, osnovali su u Humu na Sutli Savez udruga Zagoraca domovinske i iseljene Hrvatske i nazvali ga Zagorsko srce.


Nakon što se troje predloženika zahvalilo na kandidaturi, na prijedlog predsjednice Udruge Zeleni bregi Đurđe Mesarić za predsjednika novoga Saveza udruga Zagoraca izabran je jednoglasno profesor teologije i filozofije, političar i književnik iz Huma na Sutli Božidar Brezinščak Bagola.

Budući da je kroz udruge koje su bile na osnivačkoj skupštini okupljeno samo nekoliko tisuća Zagoraca, a procjenjuje se da ih je otprilike milijun, jedan je od zadataka Saveza udruga Zagoraca da se okupe sve takve udruge, ali i da se potakne ostale Zagorce na učlanjivanje.

Načelnici i gradonačelnici iz Hrvatskog zagorja godinama priželjkuju stvaranje jakoga zagorskog lobija kao nadstranačkog, zavičajno-rodoljubnog i domoljubnog saveza, a Savez udruga Zagoraca domovinske i iseljene Hrvatske, u kojima će biti i prijatelji Hrvatskog zagorja, želi i mora biti kreativna jezgra toga lobija, utjecajne skupine ljudi, predvođene saborskim zastupnicima, koja će u sabornici i izvan nje tražiti podršku za ostvarivanje dugoročne vizije razvitka Hrvatskog zagorja s konkretnim strateškim ciljevima kazao je Bagola.

Mi, koji nismo iz Zagorja, a volimo Zagorje, učinit ćemo sve da pomognemo u ostvarivanju vaših plemenitih namjera kazao je okupljenim Zagorcima u Humu na Sutli Dražen Budiša, dodavši kako se na poziv inicijatora rado odazvao skupu. Nakon skupštine domaćini su, kako je i red u Zagorju, za goste organizirali martinjsku veselicu.

Izvor: Večernji list
NAjčitanije