Milivoj Škvorc ponovo u Hrvatskom saboru:"Stranka me pozvala natrag"

Autor Ivo Šućur

Na poziv svoje stranke, vratio se u saborsku fotelju Saborski zastupnik Milivoj Škvorc dužnost načelnika općine Tuhelj o

Milivoj Škvorc(1).jpg

Na poziv svoje stranke, vratio se u saborsku fotelju Saborski zastupnik Milivoj Škvorc dužnost načelnika općine Tuhelj obašao je čak 16 godina. Aktualni predsjednik Županijske organizacije HDZ-a je u drugom mandatu (od 2005. godine).

U saborsku klupu prvi puta sjeo je 11. siječnja 2008. godine kao zamjena Sunčani Glavak, koja je nakon izbora zamrznula svoj zastupnički mandat, budući je obnašala dužnost glasnogovornice u Sanaderovoj vladi.

Kada je njen šef neočekivano dao ostravku, bez posla je ostala i Sunčana Glavak, pa se odlučila na aktiviranje svog zastupničkog mandata. Tako je 17. srpnja 2009. godine bio kraj obnašanja zaastupničkog mandata za Milivoja Škvorca. Međutim, nakon što je zbog sukoba interesa u mirovanje stavljen mandat zastupnika Vladimira Ivkovića, 1. veljače 201

Aktivirati investicije

- Što se tiče mog ponovnog aktiviranja u Saboru, ja to doživljavam kao nastavak, u biti priznanje za djelovanje u Saboru, jer nekoliko mjeseci je proteklo od kad sam formalno izašao van, ali nisam izgubio kontinuitet, jer sam u neku ruku stalno u politici stalno vezan na Sabor i saborske zastupnike, potpredsjednika Sabora. Što se tiče mog političkog djelovanja, drago mi je da je stranka odlučila moj mandat aktivirati nakon što je gospodin Vladimir Ivković izašao. Ipak je to odraz određenog povjerenja, povjerenja u mene, povjerenja u Zagorje, povjerenja u Krapinsko-zagorski HDZ – kaže.

- Od povratka u sabor očekujem da ćemo lakše moći odraditi određene stvari koje su ovog trenutka jako važne. Znamo da je dosta teško. Recesija je, nema novaca, ali svakako se svi skupa moramo izboriti za aktiviranje investicija koje su potrebne za Krapinsko-zagorsku županiju, a to posebno mislim na investicije unutar struktura i poticaj gdje god je to moguće da se što više programa i projekata napravi, kako bismo kao Krapinsko-zagorska županija i kao cijela III. izborna jedinica spremni dočekali sredstva potpore iz pristupnih fondova, jer je izgledno da ćemo vrlo brzo moći koristiti ova sredstva (oko 3,5 milijarde eura) iz Europske unije. Trebat će puno napraviti, angažirati puno stručnih ljudi. Percepcija je da je preglomazna državna administracija. Međutim, smatram čak da bi je trebalo ojačati kvalitetnim, stručnim kadrovima, koji su educirani za pripremanje programa, kako bi se ta sredstva mogla crpiti u korist bržeg razvoja područja kojeg zastupam u Saboru

Tuhelj na listi prioriteta



Osim državnih, prioritete veže i uz svoj kraj.

- Što se općine Tuhlja tiče, bilo je puno ideja za njen održivi razvoj. Dosta dugo, čak četiri mandata, vodio sam tu lokalnu zajednicu. Stvari koje smo osmislili, uglavnom smo uspjeli napraviti. Jedino što nismo uspjeli, a jako je bitno, jeste uređenje naselja Tuheljske Toplice. Imamo projekte, čak osigurane i novce u Ministarstvu za sufinanciranje tog projekta, ali na žalost, nismo uspjeli riješiti imovinske odnose za uređenje glavne ceste odnosno ulice kroz Tuheljske Toplice. Vjerujem da će angažmanom sadašnjeg rukovodstva, s načelnikom Armandom Slavičekom i ostalih, to vrlo brzo uspjeti, a ja im stojim na usluzi. Spreman sam pomoći, kako bi vrlo brzo naše najturističkije mjesto u općini zablistalo u punom sjaju. Ponosan sam na infrastrukturu koju smo radili. Veseli me što smo uspjeli završiti i sportsku dvoranu, hram kulture i sporta kako to ističe g. Armando Slaviček. Sad je na potezu jedan veliki projekt s kojim se treba uhvatiti u koštac, a to je realizacija glavnog projekta kanalizacije – odvodnje fekalija i samog rješenja eko-prostora. Jer mi smo se svih tih godina trudili zaštititi tuheljski prostor od zagađenja. Jedna smo od rijetkih lokalnih jedinica koja nije u svom prostornom planu predvidjela gospodarske zone. Sve smo ograničili na obiteljski prostor i prostor širenja pojedinog gospodarstva, kako bi što više prostora ostalo zeleno i očuvali što više kvalitetnog životnog prostora za slijedeće generacije – sažeo je Švorc neke smjernice razvoja svoje općine.

Vrh političke ambicije

- Svaki političar ulaskom u Sabor doživljava vrh političke ambicije. Ja sam bio zamalo sve, i predsjednik općinske hadezeovske organizacije za kraće vrijeme, još uvijek sam predsjednik Županijske organizacije HDZ-a, načelnik općine u četiri mandata. Sad sam saborski zastupnik. Ne mogu sada reći da imam nekakve posebne smjernice i namjere što se politike tiče. Ja sam uvijek na usluzi svojoj stranci i bit ću aktivan u provođenju njenih planova, a što će donijeti budućnost vidjet ćemo – razmišlja.

Sa županijskim SDP-om koji je sada na vlasti, misli da dobro surađuje.

- Ja sam svima poznat kao čovjek široke tolerancije, u biti čovjek koji može surađivati sa svima. Suradnja je nužna. Premda smo politički konkurenti, za dobrobit Zagorja moramo surađivati, koliko god je to moguće. Jer samo uz zajednički dogovor, sinkronizaciju svih političkih elemenata, možemo očekivati bolje Zagorju, a vjerujem da nema onih koji žele vući u kontra smjeru – zaključio je Škvorc.

NAjčitanije