Milivoju Škvorcu ponovno aktiviran saborski mandat

Današnjem odlukom Sabora zbog sukoba interesa u mirovanje je stavljen mandat zastupnika Vladimira Ivkovića, a kao zast

skvorc_hdz.jpg

Današnjem odlukom Sabora zbog sukoba interesa u mirovanje je stavljen mandat zastupnika Vladimira Ivkovića, a kao zastupnik zamjenik u Hrvatski sabor od 1. veljače vraća se Milivoj Škvorc.


Podsjetimo, Milivoj Škvorc je od parlamenataranih izbora 2008. godine dijelio zastupnički mandat sa Sunčanom Glavak koja je obnašala dužnost glasnogovornice u Vladi Ive Sanadera.

U srpnju prošle godine Sunčana Glavak je aktivirala svoj zastupnički mandat, a Škvorc se vratio u Skupštinu Krapinsko-zagorske županije i nastavio voditi županijsku organizaciju HDZ-a.

Škvorcu je tada ozbiljno bila uzdrmana politička karijera, a u kuloarima se predviđala i njegova politička marginalizacija. Ivo Sanader nije mogao Škvorcu oprostiti poraz na prvim neposrednim izborima za župana Krapinsko-zagorske županije gdje je izgubio utrku sa Sinišom Hajdašem Dončićem. U Škvorcovu obranu tada je stao Ivan Jarnjak, što mu je prema poznavaocima prilika u HDZ-u spasilo političku karijeru.

Uspon i pad Milivoja Škvorca

Milivoj Škvorc je rođen 13. 9. 1960. u Ravnom Brezju, općina Kumrovec. Srednju školu je završio u Zaboku, a Ekonomski fakultet u Zagrebu 1984. godine. Bio je voditelj komercijale i pomoćnik direktora za komercijalne poslove u Valjaonici Kumrovec 1985-1089. Zatim je bio direktor Poljoprivredne zadruge Tuhelj od 1989. do 2008.

Uspješno se penjao i političkim ljestvama. Načelnik općine Tuhelj bio je 4 mandata kao volonter, ostavljajući svom nasljedniku Armandu Slavičeku lijepo uređenu i infrastrukturno izgrađenu samoupravnu lokalnu jedinicu. Predsjednik Županijske organizacije HDZ u KZŽ je od 2005. te saborski zastupnik od 2008.

No, politička karijera mu je uzdrmana nakon što je na prvim neposrednim izborima za župana krapinsko-zagorske županije izgubio utrku sa Sinišom Hajdašem Dončićem, u srpnju prošle godine gubi i svoju saborsku fotelju.

NAjčitanije