Minirao vlastiti restoran?

Autor

Nekadašnji restoran A1, bivši Domagoj, uza staru zagorsku magistralu, prema oznakama zaštićen je minama od neželjenih ul

p_193427domagoj.jpg
Nekadašnji restoran A1, bivši Domagoj, uza staru zagorsku magistralu, prema oznakama zaštićen je minama od neželjenih ulazaka. Osim natpisa na prozorima i vratima da je minirano i opasno za život mogu se vidjeti i žice koje vise s prozora i vrata.


I ako se ne zna čije je vlasništvo, Općina Jakovlje uplatnice za tu zgradu šalje na Viktora Pucka iz Zagreba. Slučajni prolaznik ne može znati je li stvarno minirano, ali na prvi pogled sve upućuje na to.

Takva zaštita od mogućih provalnika nije dopuštena, a ako netko želi zaštiti objekt od provale, za to postoje ovlaštene zaštitarske službe i protuprovalni alarmi. Prema zakonu nitko ne smije minirati svoj objekt, a također ne smije niti stavljati oznake koje bi upućivale na to da je zgrada minirana.

- To mi je prvi glas. Nikako ne bi bilo dobro da je zgrada minirana. U svakom slučaju to ne smije biti tako označeno, a još je gore ako unutra ima eksploziva - rekla je Snježana Bužinec, načelnica Općine Jakovlje.

- To je katastrofa i protivno zakonu. Tako se uzbunjuje javnost i građani dovode u opasnost. To je kao da prodavaonica koja radi do 15 sati nakon toga stavi natpis minirano i nema brige o zaštiti objekta - objašnjava Đino Sinković, direktor zaštitarske tvrtke Đidara. Dodao je kako je iznenađen da tako što postoji u Zagorju.

- Policajci su bili na licu mjesta i nisu ništa našli niti su primijetili ikakve oznake, a da su nešto našli, razgovarali bi s odgovornima i poslali bi obavijest državnom odvjetništvu - rekli su nam u Policijskoj upravi zagrebačkoj. No, vlasnica objekta Olga Pucko rekla je kako je još označeno, da je policija bila tamo i da zna za to.

- Objekt nije miniran nego smo tako htjeli odvratiti lopove koji su sve ukrali i devastirali lokal. Čak su i šank odnijeli, a kako mi je bilo preskupo angažirati zaštitarsku službu, napisao sam takvu poruku, ali ni to nije spriječilo lopove - objašnjava Viktor Pucko. Dodao je kako će danas skinuti oznake jer one više nemaju nikakva smisla.

Izvor: Večernji list
NAjčitanije