Ministar Filipović u Krapini: ‘Vlada će nastaviti brinuti o obrtnicima i gospodarstvenicima’

Autor rj/sp
DSC_8433.JPG

Ministar gospodarstva i održivog razdoblja Davor Filipović stigao je danas u Krapinu gdje prisustvuje dodjeli majstorskih diploma, u sklopu 31. Zagorskog gsopodarskog zbora.

Tom je prilikom rekao da želi poslati snažnu poruku svima koji sudjeluju na zboru da će Vlada i kod donošenja novog paketa mjera misliti na njih. - Vodit ćemo računa i o našim obrtnicima i o mikro, malim, srednjim i velikim poduzetnicima – rekao je ministar te istaknuo da hrvatsko gospodarstvo u drugom kvartalu ove godine raste po stopi od 2,7 posto, a da je prosječna stopa gospodarskog rasta u EU 0,5 posto.

- Kada pogledate kako je hrvatsko gspodarstvo raslo, od zadnjeg kvartala 2019. godine, ističem taj kvartal jer je posljednji pretpandemijski kvartal, i kada pogledate rast u drugom kvartalu ove godine, možete vidjeti rast hrvatskog gospodarstva od 13 %. To nas svrstava na vrh EU, ako ne uzmemo u obzir Irsku, a to je pokazatelj da je Vlada povukla prave poteze za vrijeme trajanja svih kriza i nedaća koje su nas pogodile, intervenirali smo u cijenu električne energije, ograničili smo cijene naftnih derivata, cijenu plina, kako bi pomogli našim gospodarstvenicima i naravno građanima. Imamo preko 100 tisuća obrta u Hrvatskoj, a moja poruka obrtnicima je da će Vlada nastaviti brinuti o njima. Ima zemalja u EU koje su ušle u tehničku reciesiju i mi nismo otok. Međutim, hrvatska Vlada će činiti sve da se gospodarski rast u našoj domovini nastavi. Čvrsto ćemo biti uz sve naše gospodarstvenike, kao i cijelo ovo krizno razdoblje – obećao je Filipović.