Ministar poduzetništva i obrta: Poljoprivreda je ključna grana kojom će se nova hrvatska Vlada baviti u ove četiri godine

Autor mb

Kao gost stigao je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji se nije dugo zadržao, ali je došao, kako je rekao, radi svojeg prijatelja Majseca.

  majsec skupština2

Županijska udruga uzgajivača konja Krapina danas je u KTC restoranu u Krapini održala svoju godišnju skupštinu na kojoj je prezentiran cjelogodišnji rad ove aktivne udruge koja marljivo promovira konjogojstvo, ali i Krapinsko – zagorsku županiju, kroz sudjelovanje na različitim manifestacijama kako turističkog tako i gospodarskog karaktera.

Među mnogobrojnim članovima udruge i uzvanicima bio je i novi ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat koji je istaknuo kako je premijer Orešković upravo sletio u London tražeći izvore refinanciranja dugova koji su pritisak hrvatskom gospodarstvu, ali i nove investicije.

Najavio je i kako će Vlada u četvrtak javnosti objaviti smjernice ekonomske i fiskalne politike te da je jedan od ciljeva nove Vlade smanjiti nezaposlenost u Hrvatskoj ispod 15 posto te stvaranje povoljnije poduzetničke klime.

Ministar obrta koji je na skupštinu Županijske udruge uzgajivača konja Krapina stigao kao izaslanik ministra poljoprivrede Davora Romića i premijera Tihomira Oreškovića okupljenjim uzgajivačima konja poručio je kako je poljoprivreda jedna od ključnih strateških odrednica, čime će se hrvatska Vlada baviti u ove četiri godine. Priznao je i da je ovo je najveća skupština na kojoj je ikada bio.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić nije propustio skupštinu, kako je rekao, svog velikog prijatelja Majseca bez kojeg ovoga svega ne bi bilo, otkrivši kako je njegov djed 1952. godine imao dva konja i gumena kola, što bi vrijedilo kao danas Mercedes, pohvalivši se da zna potkovati konja. - Samo me pozovite, ja ću doći - rekao je Bandić.

 

NAjčitanije