Ministar turizma: 'U Zagorju će se uskoro izgraditi tri nova hotela!'

Predstavnici KZŽ i zagorski turistički djelatnici, na današnjem radnom sastanku u Termama Tuhelj, upoznali su ministra turizma sa svojim planovima, ali i poteškoćama.

  Image00001.jpg

Ministar turizma Anton Kliman, prilikom današnjeg službenog posjeta Krapinsko-zagorskoj županiji, održao je u Termama Tuhelj radni sastanak s predstavnicima Županije i brojnim zagorskim turističkim djelatnicima.

Ministra su Zagorci, između ostalog, upoznali s aktivnostima Turističke zajednice KZŽ te mu prezentirali projekt 'Centar kompetencija u Zaboku', ali mu i iznijeli svoje probleme i poteškoće u poslovanju.

-Izuzetno sam zadovoljan današnjim sastankom i moram pohvaliti političke i stručne strukture u turizmu, što su počeli menadžirati turizam. Izrada samog Masterplana razvoja turizma na ovom području ukazuje da se turizam u Zagorju neće dešavati sam po sebi, nego će se usmjeravati u najboljem smislu te riječi, i to u smjeru u kojem potencijal kakav ima Zagorje treba i ići. To je prije svega razvoj topličkog turizma, vrednovanje kulturne baštine i enogastronomije – rekao je ministar te dodao kako mu se čini da, ako se stvari budu tako postavljale i u budućnosti, Zagorce očekuju još bolji turistički rezultati nego do sada.

-Čuli smo sad na sastanku da će se graditi u Zagorju i tri nova hotela u kratko vrijeme. To je znak da investitori prepoznaju što se dešava u Zagorju. Jer hoteli se ne dešavaju sami po sebi. Investitori su ti koji osjećaju impulse i daju svoj obol razvoju turizma i obilježavaju samu destinaciju kao takvu. To je dokaz da se ovdje dobro radi, ima tu još puno potencijala i mi ćemo kao Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica zajedno s Vladom RH dati jedan jači impuls da se ovo što je dobro razvija i dalje – naglasio je ministar Kliman.

Nakon sastanka u Termama Tuhelj, ministar se uputio u razgledavanje Muzeja krapinskog pračovjeka, nakon čega će poslijepodne, u društvu župana Željka Kolara i njegovih suradnika te predsjednice Županijske skupštine Vlaste Hubicki, kušati zagorske gastro i enološke specijalitete na 'Vuglec bregu'.

Dodajmo na kraju da je ministar Kliman u svoj prvi službeni posjet Krapinsko-zagorskoj županiji došao u pratnji nekadašnje djelatnice Zagorske razvojne agencije, a sada svoje pomoćnice u ministarstvu, Martine Jantol iz Stubičkih Toplica.

NAjčitanije