Mladež HDZ-a održala javnu tribinu povodom obilježavanja Svjetskog dana učitelja

Autor Zagorje.com

Mladež HDZ-a Krapinsko-zagorske županije organizirala je u petak, 4. listopada, javnu tribinu povodom obilježavanja Svjetskog dana učitelja.

  P1010030.JPG

Sve prisutne pozdravili su predsjednik ŽO HDZ-a Krapinsko-zagorske županije, gospodin Žarko Tušek, te predsjednik  ŽO MHDZ KZŽ, gospodin Mišo Grilec. Najavili su niz tribina u organizaciji Mladeži, a ovo je prva.
 
Gosti su bili profesori i učitelji: gosp. Milorad Videković, gosp. Igor Šoštar, gosp. Miljenko Hmelina, gđa Ružica Jemeršić i vjeroučiteljica gđa Katarina Puljko -Leljak.

Jedna od tema bila je produživanje trajanja osnovne škole na devet godina. To za sobom povlači niz pitanja o kojima nitko na vrijeme nije razmišljao. Govorilo se i o zdravstvenom  odgoju. Učitelji su se složili da se školstvom danas bave svi, a najmanje pravo glasa imaju oni koji su kompetentni.

Raspravljalo se i o medijskoj degradiranosti učitelja. No, to nije začuđujuće jer je  svakodnevna pojava da se degradira rad, znanje i obrazovanje, a ne cijene se izvrsnost i darovitost. Dodatni problem je birokratizacija cijelog sustava koji ne rješava probleme, nego ih nagomilava. Seminara i stručnog usavršavanja, koji su potrebni da učitelji mogu razmijeniti iskustva, zbog financijskih razloga je sve manje. Ne razmišlja se o tome da nam učitelji daruju ono što je najdragocijenije-znanje.

„Bez ljubavi neka nitko ne ulazi u hram prosvjete jer će biti nesretan“, zaključili su učitelji, te dodali da je učiteljski poziv težak i odgovoran, ali lijep.

NAjčitanije