Mobilni park znanosti i mobilni planetarij Odiseja u OŠ Side Košutić Radoboj

Autor Zagorje.com
Znanstveni dan (9).jpg

Ususret najveselijem tjednu u godinu, Dječjem tjednu, u petak, 4. listopada 2024., učenici od prvog do osmog razreda sudjelovali su u znanstvenim radionicama koje su organizirali Mobilni Park znanosti i Mobilni planetarij Odiseja. Ove radionice pružile su učenicima nezaboravno iskustvo i priliku da na interaktivan način prošire svoje znanje iz područja znanosti i astronomije.

Mobilni Park znanosti donio je niz zanimljivih eksponata i aktivnosti uz stručno vodstvo koje su učenike potaknule na istraživanje i razmišljanje.

Mobilni planetarij Odiseja omogućio je učenicima da zavire u tajne svemira. Učenici su kroz projekcije i interaktivne prezentacije mogli naučiti o planetima, zvijezdama i drugim nebeskim tijelima. Posebno su bili oduševljeni simulacijama noćnog neba i putovanjima kroz svemir, što je mnogima probudilo interes za astronomiju.

Radionice su završile uzbuđenjem, znatiželjom i osmjesima na licima učenika, koji su ponijeli kući nova znanja i uspomene na jedan poseban dan u školi. Sada, veseli i sretni pod motom „Ljubav djeci prije svega“ uskačemo u Dječji tjedan u kojem su Društvo Naša djeca Radoboj, Osnovna škola Radoboj i Dječji vrtić Škrinjica pripremili bogat tjedan prožet igrama, zabavom, kreativnošću za najljepši osmjeh djece.

NAjčitanije