'Mošt rezanec i kostanj pucanec': Uživajte ove nedjelje u plodovima jeseni uz dobru zabavu na Gupčevoj kestenijadi

Autor jk
kestenijada.jpg

Kod Gupčeve lipe u Gornjoj Stubici održati će se 15. po redu Gupčeva kestenijada 'Mošt rezanec i kostanj pucanec', ove nedjelje s početkom u 11 sati.

Na manifestaciji koja slavi sve blagodati jeseni u Gupčevom kraju i okuplja ljubitelje prirode, gljiva i kestena, ali i dobre kapljice i zabave, dočekat će vas pregršt dobre zabave i ponude.

Kulturno – umjetnički program počinje u 11 sati, kada će nastupiti Dječji vrtić Jurek - Gornja Stubica, KUD Sveti Križ Začretje, KUD “Lovro Ježek”, Marija Bistrica, KUD Matija Gubec - Gornja Stubica i Puhački orkestar VZO Gornja Stubica.

Brojen delicije moći ćete kušati i kupiti na sajmu OPG – ova Gupčevog kraja i šire okolice, poput domaćeg meda, pekmeza i zimnice, sireva, bučinog ulja i vina te kolača.

Udruga vinara i vinogradara Peharček imati će degustaciju mošta i vina, dok će Stubičanka Jadranka Blagec, poznata ljubiteljica prirode, pripremiti izložbu i determinaciju gljiva.

Osim u domaćim kolačima i slasticama od kestena, moći ćete guštati i u gulašu od gljiva, a kakva bi to, naravno, kestenijada bila bez pečenih kestena!

Nakon kulturno – umjetničkog programa, za dobru zabavu će se pobrinuti Smooth band.

Organizator manifestacije je Turistička zajednica područja Gupčev kraj, uz partnere: Općina Gornja Stubica, Klet pod lipom, Lovci Gupčevog kraja te KUD Matija Gubec Gornja Stubica.

 

NAjčitanije