Motociklist pod utjecajem alkohola teško ozlijeđen nakon pada na DC1

Stop policija1.jpg

Jučer, 22. svibnja, oko 22 sata, došlo je do prometne nesreće u Krapini na DC1 u kojoj je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozlijede, objavila je PU KZ.

Do prometne nesreće došlo je kada, 56-godišnji hrvatski državljanin, upravljajući motociklom pod utjecajem alkohola od 1,56 promila, u zavoju ne krećući se vozilom sredinom obilježene prometne trake prešao van kolnika na šljunčanu površinu, izgubio nadzor nad motociklom i udario u odbojnu ogradu te pao.

Vozilom Hitne medicinske pomoći 56-godišnjak je prevezen u Opću bolnicu Zabok, gdje su mu utvrđene teške tjelesne ozlijede te je zadržan na daljnjem liječenju.

Tijekom proteklog vikenda evidentirano je jedno kazneno djelo krađe, jedno kazneno djelo teške krađe, jedno kazneno djelo prijevare i jedno kazneno djelo oštećenja tuđe stvari.

Na prometnicama naše županije zabilježeno je osam prometnih  nesreća.

Šest prometnih nesreća bilo je s materijalnom štetom te su se dogodile, dvije u Bedekovčini jedna zbog nepropisne vožnje u natrag te jedna uslijed oduzimanja prednosti prolaska, u Konjščini zbog kretanja vozilom preblizu desnom rubu kolnika, u Pristavi Krapinskoj uslijed oduzimanja prednosti prolaska, u Pregradi zbog ne držanja potrebitog razmaka između vozila, zatim u Ratkovcu zbog nepropisne vožnje u natrag, a vozači koji su sudjelovali u toj prometnoj nesreći u Ratkovcu bili su pod utjecajem alkohola od 1,98 i 0,54 promila.

U prometnoj nesreći do koje je došlo u Dubrovčanu, vozačica koja je upravljala vozilom s 0,72 promila alkohola u organizmu uslijed neprilagođene brzine sletjela je s kolnika i pritom zadobila lakše tjelesne ozljede.

Od počinjenih prekršaja za izdvojit je jedan prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, jedan prekršaj iz Zakona o osobnoj iskaznici, jedan prekršaj iz Zakona o zaštiti od požara i jedan prekršaj iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Od ostalih događaja zabilježena je jedna dragovoljna predaja oružja.