Muškarac (46) preminuo u zagrebačkoj bolnici, prva je žrtva koronavirusa iz Krapinsko - zagorske županije

Autor zagorje.com

Važno je za naglasiti da se radilo o pacijentu koji je bio nepokretan uslijed posttraumatske tetraplegije i koji je bolovao od arterijske hipertenzije i adipoziteta

bolnica crno bijelo.jpg

Stožer civilne zaštite Krapinsko – zagorske županije obavijestio je u utorak, 06. travnja u 15 sati i 46 minuta, da je preminuo prvi COVID-19 pozitivni pacijent s područja Krapinsko – zagorske županije. Riječ je o pacijentu rođenom 1974. godine s prebivalištem u Pregradi, koji je u teškom općem stanju zaprimljen u Izolacijsku jedinicu Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana 28. ožujka u večernjim satima.

Odmah po dolasku i procjeni stanja, pristupilo se mjerama intenzivnog liječenja, pacijent je stavljen na respirator i stabiliziran, a u ranim jutarnjim satima 29. ožujka dogovorno je premješten na daljnje liječenje u Kliniku za zarazne bolesti „dr. Fran Mihaljević“, gdje je liječen do 06. travnja, kada je unatoč svim primijenjenim mjerama preminuo. Važno je za naglasiti da se radilo o pacijentu koji je bio nepokretan uslijed posttraumatske tetraplegije i koji je bolovao od arterijske hipertenzije i adipoziteta.

- Ovim putem, u ime Stožera civilne zaštite KZŽ, izražavamo iskrenu sućut obitelji preminulog. Pozivamo sve građanke i građane da se i dalje pridržavaju svih propisanih mjera Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, jer jedino na taj način bit ćemo uspješni u suzbijanju pandemije - stoji u priopćenju Stožera civilne zaštite Krapinsko - zagorske županije.

 

NAjčitanije