Muzej krapinskih neandertalaca aktivan u projektu 'Ice Age Europe'

Autor zagorje.com

Muzej krapinskih neandertalaca jedan je od 18 članica međunarodne mreže „Ice Age Europe“ koja je uspostavljena s ciljem povezivanja značajnih pretpovijesnih lokaliteta u Europi

ice2.JPG

Izrađena je zajednička web stranica www.ice-age-europe.eu, te izdana zajednička brošura „Ice Age Europe – Network of Heritage Sites“. U cilju promocije zajedničke europske baštine projekt „Ice Age Europe“ planira se razviti u europski brand, orijentiran na zanimljivu priču o ledenodobnim ljudima u Europi te pleistocensku kulturnu baštinu.

 

Prošli je tjedan održan radni sastanak grupe u njemačkom gradu Blaubeurenu na kojem je sudjelovalo 16 sudionika iz šest zemalja. Domaćin je bio Muzej pretpovijesti Blaubeuren. Muzej krapinskih neandertalaca predstavila je mr.sc. Vlasta Krklec, muzejska savjetnica istaknuvši dobivanje Oznake Europske baštine ove godine u Bruxellesu. U daljnjim planovima je organizacija zajedničke putujuće izložbe, te definiranje klastera neandertalskih nalazišta i nominacija za Svjetsku baštinu pri UNESCO.

 

 

 

NAjčitanije