Na Eko kvizu „Lijepa naša“ OŠ Đuro Prejac osvojila drugo mjesto

Autor Goran Šuper

Učenici Škole Kristina Mateković, Lucija Juričan, Anica Rumiha, Karlo Premužak uz mentore Martinu Blažičko Vuković i Gorana Šupera pokazali su zavidnu razinu znanja kojom su postigli izvrstan rezultat.

IMG_1804.JPG

Na nedavno održanom županijskom Eko kvizu „Lijepa naša“ Eko-ekipa Osnovne škole Đure Prejca iz Desinića osvojila je odlično drugo mjesto. Učenici Škole Kristina Mateković, Lucija Juričan, Anica Rumiha, Karlo Premužak uz mentore Martinu Blažičko Vuković i Gorana Šupera pokazali su zavidnu razinu znanja kojom su postigli izvrstan rezultat.

Najviše pozornosti učenici su privukli prezentacijom eko projekta

„Plastične vrećice – neprijatelj prirode“ koji su učenici i djelatnici Škole provodili od početka školske godine. Cilj projekta bio je ukazati na zagađenje okoliša plastičnim vrećicama, upozoriti učenike i roditelje na njihov štetni učinak na prirodu, podizanje svijesti o problemu te pronalaženja rješenja. Učenici i djelatnici su u ovom projektu prikupili 2541 plastičnu vrećicu te su ih proslijedili tvrtki Eko Velebit koja se bavi reciklažom istih.

U projekt se uključila i tekstilna tvrtka Lateks d.o.o. iz Laduča koja je sašila i donirala platnene vrećice s logom škole. U nastavku projekta   učenici i roditelji imati će priliku zamijeniti plastične vrećice ekološki prihvatljivijim platnenim vrećicama.
 
Akcija sakupljanja plastičnih vrećica nastavlja se dalje.

NAjčitanije