Na Habijanovo mjesto u saborskoj klupi zasjela poznata Zagorka

Damir-Habijan-1024x1044.jpg

Nedavno imenovani ministar gospodarstva i održivog razvoja Damir Habijan, od svog imenovanja naovamo izazvao je veliki interes javnosti više zbog svog privatnog, nego političkog života.

Tako su po njegovom imenovanju mediji ponovo 'iščupali' golišave fotografije koje je Habijan svojedobno objavljivao na društvenim mrežama, kako bi se pohvalio svojim "isklesanim tijelom" i sportskim način života, a koje je on još ranije obrisao sa svojih profila.

Na ministra jednog od najvažnijih državnih resora posljednjih dana opet intenzivno okrenuta medijska pažnja, ali ponovo ne zbog njegovog ministarskog rada, komeptentnosti ili nekompetentnosti, već zbog, moramo to javno reći i naglasiti, potpuno neprimjerene i ničim izazvane izjave predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića u kojoj je iznio svoje tvrdnje o navodnoj Habijanovoj homoseksualnoj orijentaciji, što je, nota bene, čak i ako je istina, potpuno irelevantno (ili bi barem trebalo biti!) kad je u pitanju obnašanje bilo koje dužnosti ili zaposlenja.

No, u cijeloj ovoj priči, iako smo o tome već izvijestili, ostalo je nekako neprimijećeno da je Habijana, nakon što je postao ministar i stavio svoj saborski mandat u mirovanje, u saborskim klupama zamijenila poznata Zagorka, čime se broj saborskih zastupnika iz Zagorja, u trenutnom sazivu, popeo na šest.

Riječ je o načelnici Općine Lobor, Ljubici Jembrih, koja je ujedno i dopredsjednica HDZ-a Krapinsko - zagorske županije.

Inače, Ljubica Jembrih rođena je 1974. godine, po zanimanju je tekstilni tehničar, odnosno samostalni knjigovođa. Ima status roditelja njegovatelja, budući da je majka djeteta s teškoćama u razvoju, a do izbora za načelnicu Općine Lobor 2017. godine bila je predsjednica Udruge Svete Ane Krapinsko-zagorske županije.