Na Macelju zaplijenjeno 16 kilograma heroina

Autor

U kabini kamiona koji je vozio turski državljanin, slovenska granična policija u petak je na graničnom prijelazu Gruškov

p_936610heroin-txt.jpg
U kabini kamiona koji je vozio turski državljanin, slovenska granična policija u petak je na graničnom prijelazu Gruškovje/Macelj otkrila i zaplijenila 16 kilograma heroina, objavila je u ponedjeljak policijska uprava Maribor.

Kako je na konferenciji za novinare izjavio načelnik sektora tamošnje kriminalističke policije Marjan Fank, prilikom kontrole vozila koje je na granični prijelaz došlo s hrvatske strane u kabini kamiona u putnoj torbi nađeno je 30 većih paketića s drogom za koji su testovi pokazali da je heroin.

Vrijednost zaplijenjene droge procjenjuje se na 165.000 eura, a na ulici bi se prodajom na malo dostigla i vrijednost od oko pola milijuna eura. Vozač turskog kamiona čije ime nije priopćeno nalazi se u pritvoru i protiv njega je pokrenut kazneni postupak.

Ovo je prva ovogodišnja zapljena droge na graničnom prijelazu Gruškovje/Macelj , rekao je Fank na konferenciji za novinare, dodavši da zapljena dokazuje kako je tzv. balkanska ruta prijevoza droge s Bliskog istoka u zapadnu Europu preko Slovenije još uvijek aktualna.
NAjčitanije