Na Maclju zaplijenjeno 540 šteka cigareta

Autor

Na graničnom prijelazu Macelj, u ponedjeljak su djelatnici Službe za suzbijanje krijumčarenja i djelatnici carinske ispo

cigarete.jpg

Na graničnom prijelazu Macelj, u ponedjeljak su djelatnici Službe za suzbijanje krijumčarenja i djelatnici carinske ispostave Macelj spriječili pokušaj krijumčarenja cigareta u kamionu.


Tako je pregledom vozila otkriveno, u pregrađenom dijelu bočne lijeve i desne strane teretnog prostora, ukupno 540 šteka raznih cigareta vrijednih oko 10.190 eura.

Protiv vozača, kod kojeg je pronađeno 48 šteka cigareta »Marlboro lights«, 80 šteka »Marlbora«, 332 šteka »Memphis classica«, 50 šteka »Memphis blue« te 30 šteka »Memphis blue lightsa«, podnesen je zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka. Vozilo i cigarete su privremeno oduzete do okončanja postupka, dok će krapinsko-zagorska policija provesti kriminalističku obradu, nakon koje će podnijeti i kaznenu prijavu.

Naime, kako je utvrđeno djelatnici su na carini analizom kretanja vozila i uvidom u banku podataka Informacijskog sustava Carinske uprave uočili nepravilnosti u kretanju kamiona tijekom prolaska kroz carinsko područje. Zbog toga su vozilo zaustavili. S obzirom da je vozač kao teret prijavio osobni automobil »opel vectra« austrijskih registracijskih oznaka, koji se i nalazio u kamionu, pristupilo se rendgenskom pregledu, prilikom kojeg je osim osobnog automobila uočena i razlika u gustoći u prednjoj polovici oplate kamiona.

Nakon toga su djelatnici osobno i endoskopskim pregledom, odnosno snimanjem teretnog prostora, i između unutarnje bočne oplate i stranice vozila, otkrili sakrivene šteke cigareta »Marlboro«.

NAjčitanije