Na «Novigradskom proljeću» i zagorske škole

Autor

Od 10. do 17. travnja u OŠ «Rivarela» u Novigradu održat će se Škola stvaralaštva «Novigradsko proljeće&#

jesenzabok.jpg

Od 10. do 17. travnja u OŠ «Rivarela» u Novigradu održat će se Škola stvaralaštva «Novigradsko proljeće», koje je od 1997.g. u sustavu hrvatskog školstva kao redoviti godišnji projekt pouke i podrške u radu i stvaralaštvu darovitih učenika i učitelja Republike Hrvatske.

U školi stvaralaštva mogu sudjelovati učenici od petog do osmog razreda koji su u svojoj školi prošli postupak identifikacije za određeno područje, koji su se istaknuli u izvannastavnim aktivnostima i zapaženo sudjelovali na školskim i drugim kulturnim susretima te učenici srednjih škola koji su ranije sudjelovali u Novigradskom proljeću.

Program se ostvaruje u radionicama za riječ, zvuk, sliku i ples, a po završetku škole stvaralaštva učenici i hospitanti dobivaju svjedodžbe, a voditelji priznanja Ministarstva prosvjete i športa Republike Hrvatske.

S područja Krapinsko – zagorske županije ove će godine u Školi stvaralaštva sudjelovati ukupno 27 učenika iz šest osnovnih i dvije srednje škole, i to: 7 učenika iz OŠ «Marija Bistrica», 6 iz OŠ «Ksavera Šandora Gjalskog» Zabok, 3 učenika iz OŠ «Ante Kovačića» Zlatar, 2 iz OŠ «Franje Horvata Kiša» Lobor, 2 iz OŠ «Konjščina», 3 iz OŠ «Matije Gupca» Gornja Stubica te 3 učenika Gimnazije «Antuna Gustava Matoša» i jedan iz Strukovnog i umjetničkog učilišta Zabok

Izvor: Radio Zlatar

NAjčitanije