Na novom suđenju dobila 2,5 godine zatvora

Autor

Vijeće Općinskog suda u Zlataru osudilo je Ivanu Skuliber rođenu Skozrit na 2.5 godine zatvora za nesreću u kojoj su pog

IMG_8448.JPG

Vijeće Općinskog suda u Zlataru osudilo je Ivanu Skuliber rođenu Skozrit na 2.5 godine zatvora za nesreću u kojoj su poginuli Štefanija i Darko Brlečić, a njihovo dvoje djece i još jedna djevojčica teško su ozlijeđeni.

Prvi put oslobođena

Nesreća se dogodila na Zagrebačkoj cesti u Zlataru 20. kolovoza 2000. Slučaj su obilježile brojne odgode za prvog suđenja u kojem je nakon podizanja optužnice u srpnju 2001. nepravomoćna oslobađajuća presuda izrečena tek 4. svibnja 2007. Skuliber se teretilo da je nesreću izazvala iz nehaja, te da je vozeći 89,2 km na sat desnim kotačima BMW-a zahvatila bankinu pa prešla na lijevu stranu kolnika i naletjela na vozilo iz suprotnog smjera.

Ivana Skuliber se branila da su joj ususret dolazila tri vozila, te da je drugi mercedes pretjecao auto ispred sebe, pa je ona pri izbjegavanju sudara zahvatila bankinu, izgubila kontrolu i izazvala sudar. Nakon što je Županijski sud u Zlataru lani u siječnju ukinuo oslobađajuću presudu zbog bitnih povreda kaznenog postupka i pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja, suđenje se ponovilo.

Vozila 105 km na sat

Prema preporuci višeg suda, nakon što nije bilo moguće usuglasiti mišljenja dvojice prometnih vještaka, angažiran je novi sudski vještak dipl.ing. Mira Bebić, koja je utvrdila da se Ivana u naseljenom mjestu vozila brzinom od barem 105 km na sat, te otklonila mogućnost da se mimoišla s dva vozila na cesti, tj. da se nesreća dogodila na način kako je opisala optužena. Nakon toga optužba stavlja I. Skuliber na teret neizravnu namjeru, time se produljuje rok za zastaru do 2018., a ne iduće godine u kolovozu.

NAjčitanije