Na području Varaždinske županije te grada Zagreba i Zagrebačke županije kretanje bez propusnica

Autor zagorje.com

Nacionalni stožer odobrio im je zahtjeve

stop policija.jpg

Nacionalni stožer je donio u nedjelju Odluku o ukidanju nužne zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka za područje Grada Zagreba i Zagrebačke županije. Od donošenja ove Odluke e-propusnica je potrebna samo za odlazak izvan tih područja.

Stožer civilne zaštite Varaždinske županije zaprimio je u nedjelju navečer Odluku Nacionalnog stožera o ukidanju nužne mjere zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka na području Varaždinske županije. Tom Odlukom, se građanima Varaždinske županije od trenutka zaprimanja Odluke odobrava kretanje unutar županije bez e- Propusnica koje su sada potrebne samo za odlazak na područje druge županije.

U zahtjevu Stožera civilne zaštite Varaždinske županije se navodi i mogućnost revidiranja ako nakon sedam dana od dobivanja suglasnosti dođe do pogoršanja epidemiološke situacije. U slučaju znatnog pogoršanja, tražile bi se od Nacionalnog stožera dodatne epidemiološke mjere koje bi obuhvatile i kretanje unutar prethodno predložene četiri zone – bivših općina Varaždin, Ivanec, Ludbreg i Novi Marof.

NAjčitanije