Na Tijelovo potpuna blokada autoceste

Autor

Kod vas u Europi je politika u sprezi s gospodarstvom, kod nas politika odlučuje o životu i smrti - dio je sadržaja letk

p_319245prosvjed_natpis.jpg
Kod vas u Europi je politika u sprezi s gospodarstvom, kod nas politika odlučuje o životu i smrti - dio je sadržaja letka koji su danas prosvjednici iz sela paralelnih autocesti Zagreb - Macelj dijelili očajnim putnicima ka europskoj Uniji, koji su se zbog otezanja plaćanja cestarine organiziranih nezadovoljnika našli u koloni koja se iz smjera Zagreba prema Krapini protezala u duljini od oko 6 km.


Nastavak je to početkom travnja najavljenih prosvjednih akcija stanovništva kroz čije se seoske ulice nakon zatvaranja sustava na zagorskoj dionici autoceste Zagreb - Macelj počeo odvijati neviđeno gust promet “eskivatora” plaćanja cestarine, među kojima je i masa teretnjaka, koji time ugrožavaju živote djece, jer te cestice nemaju ni nogostupe, a i derutne su i preuske.

Problem je nastao jer se do zatvaranja sustava nije sagradila paralelna cesta, što je izvan svih prometnih standarda i vjerojatno svjetski presedan, pa se promet preusmjerio u gusto naseljena sela.

Ovo je, kažu prosvjednici, tek generalna proba za totalnu blokadu autoceste koju su najavili za blagdan Tijelova, kada se i opet očekuje golem broj putnika, jer niti jedan zahtjev upućen na adrese odgovornih, među kojima drže da je i Vlada, nije poštovan.
Ispričali se umornim putnicima

Podsjetimo, nakon što na dopise nitko iz resornog ministarstva nije reagirao, najavljen je bunta ako se zahtjevi ne uvaže. Mještani su blokirali promet na rotoru u Švaljkovcu. Nisu postigli ništa. Stajali su pred naplatnim rampama, trubili, mahali transparentima, dijelili letke, usporavali prolaz jer “ili nisu imali sitnog” pa su plaćali s novčanicama od 500 kuna, ili su plaćali šakom lipa, “ili im auto nije htio kresnuti”... Putnicima su se ispričali lecima kojima objašnjavaju svoju akciju.

Izvor: Jutarnji list
NAjčitanije