Na velesajmu predstavljena Krapinsko-zagorska županija

Autor

Stubičke, Krapinske, Sutinske,Tuheljske toplice, prekrasni zagorski bregi, autohtona jela, tragovi povijesti isprepleten

velesajam.jpg

Stubičke, Krapinske, Sutinske,Tuheljske toplice, prekrasni zagorski bregi, autohtona jela, tragovi povijesti isprepleteni kroz dvorce i kurije Tabora, Bežanca, Mihanovića ili Oršića, seoska tradicija s prijelaza u 20. stoljeće u Starom selu Kumrovec, svetišta Majke Božje Bistričke i Trški Vrh, brojne manifestacije...

Sve je tek djelić razloga koje je na jučerašnjem službenom predstavljanju Krapinsko - zagorske županije na priredbi "Eko - etno" na Zagrebačkom velesajmu navela županica Vlasta Hubicki, a zbog kojih bi svatko trebao svratiti u ovu županiju.

Da je barem dio bogatstva baštine i kulture dobro predstavljen na ovoj izložbi, dokaz je dobivena Zlatna povelja ali i dolazak Bojana Pajtića, predsjednika Autonomne pokrajine Vojvodine sa suradnicima, koji su pomno pratili događanja na pozornici na kojoj se pjevalo, plesalo i sviralo u zagorskom štihu i predstavljali zagorski običaji i zanati.

Zabočki srednjoškolci su, pak, za sve goste pripremili koktele znakovitih naziva: Lijepa Zagorka i Zeleno Zagorje. Nakon službenog predstavljanja gosti su obišli i izložbeni prostor Krapinsko-zagorske županije što nije moglo proći bez degustacije sira i vrhnja, bučnice, kukuruznog kruha i najboljih zagorskih vina.

Zagorje.com/Večernji list

NAjčitanije