Načelnica Krok: ''Udruge obogaćuju i unaprjeđuju život naše zajednice i na najbolji način promoviraju našu općinu''

Autor zagorje.com

Općina Konjščina rad svojih udruga pomoći će s 30.500 eura

udruge konjscina.jpg

Udruge potiču zajedništvo i aktivnosti i obogaćuju život svake zajednice. Znaju to dobro i u Općini Konjščina, stoga su iz proračuna izdvojili 30.500 eura, odnosno 229.802,25 kuna, kojima će financirati rad udruga na svom području.

Nedavno je načelnica Anita Krok potpisala ugovore o redovitom financiranju s predstavnicima 17 udruga.

- Udruge su iznimno bitan čimbenik svakoga društva, pa tako i naše zajednice. Upravo zahvaljujući udrugama, mještani imaju mogućnost okupljati se, družiti i kroz svoje djelovanje poboljšati društveni, sportski, kulturni pa čak i gospodarski život zajednice – kazala je Krok.

Ugovori su potpisani s predstavnicima sedam udruga iz područja sporta, četiri iz kulture te tri iz područja gospodarstva, a također tri ugovora potpisana su s ostalim udrugama.

Budući da su sve naše udruge vrlo uspješne u svojim aktivnostima i za to su već više puta nagrađivane, promoviraju našu općinu – od medara, karatista, nogometaša, KUD-ovaca, vinara, ribiča...Svi oni dobro rade, čime se ponosimo i naravno da je Općina tu da im pomogne koliko god smo u mogućnosti. Činili smo to dosad, činit ćemo i dalje – obećala je načelnica Krok.