Nadan Vidošević danas u Zlataru

Predsjednički kandidat Nadan Vidošević za danas je navečer najavio svoj dolazak na 40. jubilarne Dane kajkavske riječi k

vidosevic.jpg

Predsjednički kandidat Nadan Vidošević za danas je navečer najavio svoj dolazak na 40. jubilarne Dane kajkavske riječi koje su sinoć svečano otvorene u Zlataru.
Dane je u Sokolani simbolički otvorio zlatarski gradonačelnik dr. Miroslav Kopjar koji je izrazio zadovoljstvo što se manifestacija održava usprkos novčanim problemima u Gradu.


Publika je uživala u milozvučju zbora OŠ Ante Kovačića pod vodstvom prof. Josipe Hopek, gitarističko – harmonikaškom sastavu, recitatorima i ženskom volanom skupinom Dora KPD Zlatarjeve, pod dirigentskom palicom Borisa Brežnjaka i Jasminke Krušelj. Vrhunac glazbenog događaja bio je nastup solistica Patricije Hitrec i Elizabet Parlaj, koje su publiku digle na noge.


Na Trgu slobode nastupili su članovi KUD – a Golubovec iz N. Golubovca, KUD – a Željezničar iz Zagreba, Gradska limena glazba , Zlatarske mažoretkinje i grupa Exotic. Program, koji se u subotu nastavlja nizom kulturnih i zabavnih događanja, i kao krunom – Pajdaškim sprehajanjem od 19 sati, vodi maestralni Željko Slunjski.

NAjčitanije