Najviše na bolovanje odlaze Ličani, Međimurci i – Zagorci! Znamo i glavni razlog

U HZZO- u planiraju češće kontrole...

bolovanje-


Svaki dan zbog bolovanja na teret poslodavca u Hrvatskoj s posla izostane 64.430 zaposlenika, a na teret HZZO-a, dakle zbog duljih bolovanja, 31.744 osobe. Ukupno gotovo 100.000 ljudi.

Iznad hrvatskog prosjeka su Rijeka, Zagreb, Gospić, Čakovec i Krapina. Najmanje bolovanja otvara se Dubrovniku, Virovitici, Požegi i Vinkovcima te Šibeniku, otkriva Dnevnik.hr

Zanimljivo je vidjeti i od čega najviše bolujemo. U Ministarstvu su za Dnevnik Nove TV odgovorili - od generalnih bolesti, a najčešće zbog bolesti lokomotornog sustava. Narodski rečeno to je ono - ukočilo me. U ovoj kategoriji su sve bolesti i ozljede. Na takva bolovanja ide 66 posto ljudi. Zbog komplikacija u trudnoći 20 posto, sedam posto su izolacije, a šest posto pratnja i njega člana obitelji, što je poznato svim roditeljima s djecom u vrtićima.

Ministru zdravstva Viliju Berošu poslano je pitanje da pojasni kako riješiti problem neopravdanih bolovanja u zdravstvu koje grca u dugovima.

U pisanom odgovoru piše da planiraju češće i žurne kontrole, a osnažit će, kažu, HZZO kako bi bilo manje manipulacija. Sve je to, ističu, dio zdravstvene reforme, čije rezultate javnost čeka već godinu dana.