NAKON VIJESTI O SMJENI KRKLEC PORUČILA: Kandidirat ću se ponovno!

Autor zagorje.com

Vlasta Krklec za Zagorje.com komentirala je svoju smjenu s mjesta ravnateljice Muzeja Hrvatsko zagorje. Podsjetimo, do razrješenja je došlo zbog presude Upravnog suda u Zagrebu, nakon tužbe koju je pokrenula bivša ravnateljica Goranka Horjan

vlasta krklec

Temeljem tužbe muzejske savjetnice Goranke Horjan protiv rješenja Ministarstva kulture iz veljače 2014. godine, Upravni sud u Zagrebu donio je presudu kojom se poništava rješenje o imenovanju Vlaste Krklec ravnateljicom Muzeja Hrvatskog zagorja.

Slijedom toga, utvrđuje se da na raspisanom natječaju nitko od prijavljenih kandidata nije izabran te će se natječaj ponoviti.

Do imenovanja ravnateljice Muzeja Hrvatskog zagorja na temelju ponovljenog natječaja, vršiteljicom dužnosti ravnateljice Muzeja Hrvatskog zagorja imenovana je Nadica Jagarčec, dosadašnja voditeljica Dvora Veliki Tabor te predsjednica Stručnog vijeća Muzeja Hrvatskog zagorja.

Za komentar smo kontaktirali i Vlastu Krklec, koja nas je obavijestila da je Upravni sud ovakvu odluku donio zbog proceduralne progreške koja je nastala tijekom provedbe javnog natječaja, nakon kojeg je ona odabrana za ravnateljicu. Naime, iako je Ministarstvo kulture imalo svu potrebnu dokumentaciju koju je MHZ slao na natječaj vezano na njezinu kandidaturu, originali su stigli prekasno, dan nakon zatvaranja natječaja. Zbog toga je Upravni sud, nakon privatne tužbe Goranke Horjan, poništio natječaj i Krklec je razriješena s mjesta ravnateljice.

Muzeji Hrvatskog zagorja raspisat će novi natječaj za ravnatelja, na koji će se, kaže Krklec, ponovo kandidirati.



NAjčitanije