Nakon završetka autoceste saniraju se ceste i grade mostovi

Autor

Gradnjom i puštanjem u promet dionice autoceste Đurmanec – Macelj u drugoj polovici prošle godine vratio se mirnij

p_940040macelj-txt.jpg
Gradnjom i puštanjem u promet dionice autoceste Đurmanec – Macelj u drugoj polovici prošle godine vratio se mirniji život mještanima koji su 2,5 godine živjeli uz neprestane radove i buku strojeva.


Primjena sporazuma

Počela je i primjena sporazuma koji su dogovorili glavni izvođač radova na autocesti te Županijska uprava za ceste. Na temelju sporazuma počela je sanacija svih lokalnih i županijskih cesta koje su se pojačano koristile za radove.

Mještani Maclja Donjeg pokraj zaseoka Mlinari na županijskoj cesti preko rječice Maceljšice napokon će dobiti i novi most vrijednost kojeg je 720.000 kuna. Most je širok 6,5, a dug osam metara. Sa svake strane napravit će se i pješačke staze širine 1,5 metara.

Riječ je o montažnom mostu koji bi trebao biti u funkciji već krajem ovog mjeseca. Ova je županijska cesta dobila i novi asfalt do gradilišta, a nakon završetka radova na mostu novi asfalt povući će se do kraja naselja.

Radovi na autocesti zbog koje su se rušila brda, premještali potoci i ceste u velikoj mjeri promijenili su krajobraz ovog djela Zagorja.

Zamjenske ceste

Kako neka sela ne bi ostala odsječena od općine, morale su se napraviti brojne zamjenske ceste jer su neke dionice ušle u trup autoceste. One ceste za koje su mjerodavne općine također su uređene i asfaltirane. Ceste su napravljene do zaseoka Vuzmeki, Lamoti, Ovčari, Vuzmi i Kranjci.

Izvor: Večernji list
NAjčitanije